avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 49

'Eindelijk heeft Jeroen de tijd om even lekker Rakker te lezen en lukt het Linda lukt om even af te schakelen'

De familie van Wichen heeft drie weken voor het einde van Helemaal Het Einde het idee gevat om geld te gaan verdienen. Addy: “Het leven zit vol met jezelf en spullen verkopen.” En daarom gaan ze spullen die ze niet meer gebruiken verkopen op de markt in Pichelemu. De Posjes bezoeken ondertussen een foodfestival waar ze gratis kaas, toastjes, ijs en brownies kunnen eten en waar Tycho een schaap aan een spit aanziet voor een kip.

Na het neerleggen van het spuuglelijke limegroene picknickkleed van Astrid is er direct een Chileense opzichter die het de van Wichens verbiedt spullen te verkopen. Met een beetje geluk weten ze een nieuw plekje weten te bemachtigen. “Gaaf! Top! Topplekkie! Leuk!” De Chilenen komen als vliegen op de stroop op de spullen van de familie af en er wordt genoeg geld verdiend om pizza te eten en er is zelfs geld om die avond een klein frisdrankje te drinken. 

Het verkopen van de rommel zet Addy aan het denken. Hij wil in de toekomst ook de markt op om zijn stroopwafels te gaan verkopen. Meer als bezigheidstherapie dan als keiharde business, want dat is verder niet boeiend. Hij is blij dat hij op dit vlak zijn kinderen iets mee kan geven. Namelijk? Verhuis naar de andere kant van de wereld en verdien zo min mogelijk geld in een jaar? Redbull Addy heeft nog meer ideetjes om deze week geen geld te verdienen. Zo organiseert hij een bootcamp voor zijn eigen gezin. Astrid voelt zich een vreemde eend in de bijt als enige niet sportieve familielid, maar trekt toch haar korte sportboekje aan om lekker mee te rennen. You go girl!

“Eindelijk heeft Jeroen de tijd om even lekker Rakker te lezen zodat het Linda lukt om even af te schakelen”

De familie van Kooij wordt door Pablo en Hernan in de watten gelegd. Het stel neemt Jeroen en Linda en de kinderen mee naar de allermooiste plekjes van Chili om ze zo over te halen in Zuid Amerika te blijven wonen. Pablo en Hernan zijn halverwege de vakantie van de van Kooijtjes teruggekeerd naar Pichelemu om iets te doen wat in het leven van Jeroen en Linda niet voorkomt: werken. Voor de familie is het heerlijk om even met zijn vijfjes te zijn. Eindelijk heeft Jeroen de tijd om even lekker Rakker te lezen en lukt het Linda om even af te schakelen. Zo’n enorm verschil met het leven dat ze de afgelopen 49 weken hebben gehad.

Ook voor de van Wichens komt er een levensveranderende situatie aan: Addy en Astrid krijgen volgende week campinggasten. Astrid heeft de boeking gedaan maar is vergeten te vragen met wat voor kampeermiddel de nieuwe gasten komen. You only got one job! Vraag twee van Addy: waar gaan ze staan? Ook geen idee. Wel heeft ze nog een goede tip: even checken of de wc van de camping schoon is. Maar dan wel vlak voordat de gasten arriveren, want Ad, As en de kinderen zitten er zelf dagelijks ook meerdere keren op.

“Steef haalt onderweg van school naar huis een lekker likkertje haalt voor zijn zoon met keelpijn en Chico laat een scheet”

Ilona heeft haar bril afgezet en haar pennyloafers aangetrokken om in een kart te stappen en showt deze week  haar nieuwe collectie polojurkjes. Steef haalt onderweg van school naar huis een lekker likkertje haalt voor zijn zoon met keelpijn, Chico laat een scheet en Karel en Ann hebben een muur van modder gemaakt. Need I say more?

Tot volgende week!

 

Booking.com