avatar
     
Food

Vanaf 5 december: ‘Beet The Root’

Een overheerlijke burger op basis van rode biet, linzen, zwarte bonen en dragon

Sommige mensen denken bij het woord ‘burger’ direct aan vlees en bij het woord ‘vegan’ aan wortels met een hummusachtige dip, maar er is zoveel meer dan dat. Bij restaurant Ellis Gourmet Burger in Utrecht, Breda, Rotterdam en Amsterdam staat deze winter een fantastisch exemplaar op het menu: een burger gemaakt van rode biet, linzen en zwarte bonen. Het water loopt ons in de mond! 

Misschien ken je Ellis Gourmet Burgers wel van festivals en evenementen. Op zoek naar de perfecte hamburger reisden een groep enthousiaste hamburgerliefhebbers de wereld rond. In New York viel het ze op dat er een cultuur van foodtrucks heerst. In de drukke stad stonden lange wachtrijen voor menig roodtruck. “It’s worth the wait!” zeiden de Amerikanen. Het inspireerde ze en Ellis foodtruck werd geboren.

Je kan Ellis foodtruck vinden op festivals en evenementen maar je kan hem ook huren voor privé aangelegenheden. Tevens zijn er in Nederland vier restaurants van Ellis open. Vanaf vijf december kun je hier nu een volwaardig plantaardig gerecht krijgen: de vegan burger. Een burger die is gemaakt van plantaardige ingrediënten. Kortom: er komt bij de bereiding geen vlees, vis melk of kaas aan te pas.

De vegan burger ‘Beet the Root’ is een overheerlijke burger op basis van rode biet, linzen, zwarte bonen en dragon. Deze kruidige ‘beet root patty’ is het belangrijkste ingrediënt van Ellis’ nieuwste burger. Knapperige korst on the outside, smeuïg on the inside. De burger wordt geserveerd met frisse ijsbergsla, rode ui, rode bietenkiemen en pittige waterkers. Je krijgt er een toefje gerookte vegan tartaar en een lekkere bun bij. Zin in? Over een maand kun je hem gaan proeven!

De Beet the Root is verkrijgbaar vanaf 5 december 2017 bij alle Ellis Gourmet Burgers in Nederland.

Booking.com