avatar
     
News

Agent Ryan adopteert baby van heroïneverslaafde vrouw

'De baby werd drie weken na de bijzondere ontmoeting verslaafd geboren, maar is inmiddels volledig afgekickt'

Een Amerikaanse politieagent heeft de baby geadopteerd van een drugsverslaafde vrouw die hij tegenkwam tijdens zijn werk. Hij ontmoette haar terwijl ze hoogzwanger was en vertelde haar dat haar kindje dood zou gaan. Toen de vrouw vertelde dat ze verslaafd en dakloos is en de hoop had dat iemand haar baby zou willen adopteren, twijfelde de agent geen seconde.

Op 23 september zag Ryan Holets een zwangere vrouw en een man op het gras bij een supermarkt in Albuquerque zitten. De twee waren net van plan heroïne bij elkaar in te spuiten. De agent droeg tijdens zijn werk een bodycam, waardoor de ontmoeting met de zwangere vrouw op YouTube te zien is. “Op deze manier gaat je baby dood” zei de agent tegen de dakloze vrouw. De vrouw begint te huilen en raakt met de agent in gesprek. Tijdens dit gesprek vertelt de vrouw dat ze sinds haar tienerjaren verslaafd is en al twee jaar dakloos is. Ze geeft aan dat ze hoopt dat iemand haar baby wil adopteren.

“De baby werd drie weken na de bijzondere ontmoeting verslaafd geboren, maar is inmiddels volledig afgekickt”


Dan laat Holets haar een foto van zijn gezin zien; hij heeft een vrouw en vier kinderen, waaronder een baby van tien maanden oud. Hij besluit het kindje zonder overleg met zijn vrouw zelf te adopteren. “Het was voorbestemd. God heeft ons allemaal samengebracht, ik kan het niet anders uitleggen.” De baby werd drie weken na de bijzondere ontmoeting verslaafd geboren, maar is inmiddels volledig afgekickt. 

In een interview met CNN vertelt de verslaafde vrouw dat ze zeer dankbaar is. “Ik wil alleen maar dat ze veilig is, kansen krijgt en dat er van haar wordt gehouden.” De naam van het meisje is Hope.

BRON: CNN/YOUTUBE

Booking.com