avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 48

'Even voor de duidelijkheid: Addy heeft veel gedaan in Nederland. Meer dan hij had gehoopt zelfs. Echt heel veel.'

Addy heeft zijn businessreis naar Nederland overleefd en keert terug bij zijn vrouw en kinderen op La Sirena, de Posjes stylen hun balkon in Santiago met kunstbloemen en The Traveling Yoga Family is on tour: ben je dat sowieso niet als je aan het travellen bent?

Astrid merkt op dat ze weinig contact met Addy heeft gehad toen hij in Nederland was. Zo te zien heeft ze nog niet aan manlief gevraagd waar hij was toen hij haar had beloofd bij zijn moeder te slapen, maar soms is rode lippenstift opdoen en erover heen stappen ook maar gewoon het beste. Astrid is blij dat haar mannetje weer thuis is. Het is toch weer ‘een bonk energie’ die binnenkomt! Addy vindt het leuk dat ze dat zegt en heeft voor zijn kinderen het Intertoys speelboek meegenomen zodat ze kunnen zien wat ze niet aan Sinterklaas kunnen vragen dit jaar.

Even voor de duidelijkheid: Addy heeft veel gedaan in Nederland. Meer dan hij had gehoopt zelfs. Echt heel veel. Hij heeft echt absoluut niet stilgezeten en hij bereid Astrid er even op voor dat er voor komende week nog flink wat huiswerk ligt. Hoe hij dat weet? In het vliegtuig terug is Addy niet achterover gezakt met een nootje en een film; hij kon het niet laten om alvast even wat actiepunten te noteren. En na het noteren van de actiepunten heeft hij ze ook nog geteld en het zijn er ruim dertig. Wauw. Dan ben je echt heel druk man.

“Vlerk en Trut kunnen hun mail niet meer aan”

De Posjes zijn in Santiago weer eens op zoek naar decoratie. De behoefte naar gezelligheid blijft en moet bevredigd worden. Gingen ze eerder al op zoek naar kussenhoezen  en planten, nu gaan ze voor gezelligheid voor op het balkon. De afdeling buitenplanten slaan ze over, want dat wordt niets. Met een gemixt boeket van zijdebloemen rekenen ze 135 euro af en gaan daarna heel snel weer vamos. “Een kaasplankie was goedkoper geweest!” Samen met Tych en Bjorn duwt Steef de zijdebloemen in een rek aan het balkon en pakt Ilona de nieuwe loungeset uit. En die pashhjjt pesjiessss! Wat niet past is het bijgeleverde vloerkleed. “Ach ja, Sjili!”

Vlerk en Trut kunnen hun mail niet meer aan. “Het is niet meer bij te werken” aldus Addy. Stel je eens voor… Dat je naast heel veel praten over niets ineens écht moet gaan werken. Dat is voor Addy en Astrid geen optie en daarom zetten ze Addy’s moeder in Nederland aan het werk; zij gaat aan de gang met de stortvloed aan mails van mensen die interesse hebben in Addy’s blikken stroopwafels van tweeëntwintig euro. En zo heeft Addy dan weer tijd om even op bezoek te gaan bij buurtjes Karel die met twintig man een hut aan het maken is van modder en Addy een goeie zakenman noemt.

“Addy serveert de koffie koud en in plastic bekertjes en niemand is er over te spreken”


Als je denkt dat Addy even aan het ontspannen is bij zijn buren, dan heb je het mis. Een eigen business stopt namelijk nooit. Daar ben je 24/7 mee bezig. Addy heeft weer een nieuw businessplan: hij wil koffie gaan verkopen. An: “Voor mij is dat hele koffieverhaal compleet nieuw. Wisten jullie dat al? Julia en Eva zeggen ‘ja’. En dan is het tijd voor de koffieproeverij. De kinderen wassen in opdracht van de baas het kleuterservies af en Ad en As vullen de campingkan met koffie op de campingmanier en als het filter is doorgelopen is het tijd voor The Orange Waffle Koffieproeverij. Er zijn verschillende soorten koffie zoals warme slappe koffie, lauwe slappe koffie en koude  slappe koffie. 

Zoals Addy de bakker welkom heette op zijn eigen werk doet hij dat nu ook met de vrijwilligers van An & Karel. “Welcome! Nice to have you here!” Eh, Addy, jij gaat bij hen op bezoek: zij niet bij jou. Addy serveert zijn diverse koffies na zijn speech allemaal koud en in plastic bekertjes. Punan spreekt over een slap aftreksel in de mond, maar op welke vraag van de regisseur dat een antwoord is, weet niemand. Hoe dan ook is niemand te spreken over Addy’s campingkoffie, maar dat weerhoudt Addy er niet van verschillende soorten koffie binnen enkele weken aan te gaan bieden in zijn webshop. Daar kan hij nu alleen nog niets over zeggen, want hij moet nog bedenken welke.

 “Namasté. Zo mooi dat iedereen anders is. Stel je toch eens voor dat iedereen hetzelfde was?”

The Traveling Yoga Family is deze week nog steeds On Tour. Samen met Pablo en Hernan is de familie op bezoek bij een yogaschool in een kleine Chileense gemeenschap waar Jeroen heeft gepand iets te geven in plaats van te nemen. Er blijkt helaas 0,0 interesse in de les en daar baalt Jeroen van, ook al zegt hij van niet. Het ligt gelukkig niet aan hem dat er geen interesse is in zijn les, het heeft met iets anders te maken… 

Want hoewel het personeel van de yogaschool zich bij elkaar raapt om Jeroens les te kunnen volgen, merkt hij gedurende de hele practice dat er toch nog wat negatieve energie in het pand heerst. Helemaal verkeerd. Hele rare vibe. Echt niet best. Hoe Linda dat omschrijft? “Het is leuk om te zien dat iedere klas zijn eigen energie en niveau heeft.”  Ach ja. Namasté. Zo mooi dat iedereen anders is. Stel je toch eens voor dat iedereen hetzelfde was? Waar moesten we dan naar kijken op maandagavond?

 

 

Booking.com