avatar
     
Lifestyle

Black Friday!

'Vannacht om 0:00 uur is het zover: hoge kortingen bij meer dan 100 winkels'

Morgen is het zover: Black Friday! De term vliegt je om de oren, maar wat is het precies? Daar kunnen we kort over zijn… De trend komt uit Amerika en op Black Friday scoor je deals. Sommige winkels geven kortingen op hun gehele assortiment. Met de feestdagen die voor de deur staan is het dus niet verkeerd om morgen te reserveren om fysiek of online te shoppen. 

Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving, een dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun inkopen voor de kerst. De meeste Amerikanen krijgen een extra vrije dag waardoor ze de mogelijkheid hebben om uitgebreid kerstinkopen te doen. Winkeliers bieden op deze dag namelijk hun producten aan met flinke kortingen.

De trend is overgewaaid naar Europa en ook in Nederland een hype. Rond middernacht zijn alle aanbiedingen, deals en acties geldig en via de website Black Friday Nederland beschikbaar. In Nederland zijn Black Friday aanbiedingen meestal 24 uur geldig of zelfs een aantal dagen. Dan lopen de aanbiedingen in veel gevallen tot en met maandag 27 november, ofwel Cyber Monday.

“In Amerika gaan mensen letterlijk met elkaar op de vuist om de beste deals te kunnen scoren”

Kortingen kunnen de komende dagen  oplopen tot 80 % en verschillen sterk per aanbieder. In Amerika, waar de feestdag oorspronkelijk vandaan komt, wordt er vooral in fysieke winkels flink geshopt. Door de enorme populariteit wil dit in Amerikaanse winkels nog wel eens leiden tot absurde taferelen. Zo gaan mensen letterlijk met elkaar op de vuist om de beste deals te kunnen scoren.

Gelukkig wordt er in Nederland tijdens Black Friday vooral veel online geshopt. Online shoppen is niet alleen veiliger, zo heb je ook meer keus, omdat er meer deelnemers zijn en verklein je het risico om een leeg schap aan te treffen. Het advies luidt dan ook om je Black Friday deals snel en gemakkelijk online te bestellen met behulp van het deelnemersoverzicht

“Profiteren van kortingen bij ruim 100 winkels”


Black Friday Nederland registreerde in 2015 in totaal 35 actieve winkels en was daarmee de eerst website in Nederland met een overzicht van alle aanbieders en aanbiedingen. In 2016 verdubbelde het aantal deelnemers ruimschoots naar meer dan 75 (web)winkels. Het doel van de website Black Friday Nederland 2017 is om mensen van kortingen te laten profiteren bij ruim 100 winkels. Verder gaat de organisatie van het prijzenspektakel met diverse retailers in onderhandeling om shoppend Nederland van exclusieve online deals en aanbiedingen te kunnen voorzien.

Wil je weten welke winkels meedoen of je aanmelden voor de nieuwsbrief? Ga naar de site. 

BRON: BLACK FRIDAY NEDERLAND

Booking.com