avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 47

'Addy is vanuit Chili naar Nederland gevlogen om met zijn Nederlandse zakenrelaties over het Nederlandse ontwerp van de Nederlandse stroopwafels te praten die hij in Nederland gaat verkopen'

Addy is vanuit Chili naar Nederland gevlogen om met zijn Nederlandse zakenrelaties over het Nederlandse ontwerp van de Nederlandse stroopwafels te praten die hij in Nederland gaat verkopen. Ik heb zomaar het idee dat dit nieuwste businessplan prima uitgevoerd kan worden vanuit Waddinxveen. 

De ontwerpster van de verpakking van The One & Only (?) Orange Waffles beweert dat ze niet gek werd van Redbull Addys wensen en verzoeken. Ze vertelt hem iets waar ik me na 47 weken Helemaal Het Einde bar weinig bij kan voorstellen: “Je was heel duidelijk in wat je wilde en wat je niet wilde.” Misschien was ze in de war met een andere klant? Onder het genot van een bakkie raust Addy de afspraak erdoor heen. Hij is ervan overtuigd dat je in maximaal drie kwartier samen hele mooie dingen kan bereiken. Addy, waarom heb je 47 weken gewacht?!

De familie Pos vertoeft een weekendje aan zee. Ilona heeft haar haren losgegooid, haar bril verruild voor een grote zonnebril en een push up BH aangetrokken: zij gaat de komende dagen helemaal niets meer doen. Ze wordt wild enthousiast van de pinguïns die op de rotsen bij het strand zitten terwijl Linda van Kooij zich klaarmaakt voor een aantal discoklassiekers van vroeger: zij gaat vanavond dansen met haar man en haar nieuwe beste vrienden in Santiago.

“Met een haarnetje op gaat Addy de fabriek in en heet hij de bakker welkom op zijn eigen werk”


Addy bezoekt het epicentrum van zijn stroopwafelbussiness: de stroopwafelbakkerij. Na maandenlang intensief mailcontact met medewerker Wilco ontmoeten de twee elkaar in real life. Addy: “Duidelijk. Lekker. Ik hou van kort en bondig communiceren maar de vraag moet soms lang anders snap je hem niet goed. Kijk: uitleggen is makkelijker natuurlijk. En dat is de reden dat ik hier vandaag ben want ik wil echt snel lanceren.” Geen reactie van Wilco. Met een haarnetje op gaat Addy de fabriek in en heet hij de bakker welkom op zijn eigen werk.  Hij bestudeert het bakproces en doet een diepte-interview met de stroopwafelkruimelschepper. “Heb je nou nooit zin om ff een handje te pakken?” Eh, nee Addy. Ze kan geen stroopwafel meer zien.

Addy heeft Astrid verteld dat hij in Nederland bij zijn moeder gaat logeren, maar daar blijkt hij na enige research van Astrid en de kinderen gek genoeg nog niet te zijn gearriveerd. Addys moeder probeert Astrid aan de telefoon af te leiden en komt met een vaag verhaal op de proppen over Addy’s nieuwe pak, die hij speciaal voor zijn zakenreis aanschafte en waar nog kaartjes en beveiligingslabels aanhingen. Ilona probeert op haar beurt Bjorn en Tycho af te leiden van de houtgeseneden piemels in de souvenirwinkel.

“Ik heb geen idee van welke website die lieve ‘vrijwilligers’ komen en wat ze allemaal moeten doen voor gratis eten en onderdak, maar ik denk zomaar dat het niet alleen over klussen gaat”


Ondertussen in Pichelemu geven Karel en Ann elkaar voetmassages en smeren ze elkaar en hun vrienden in met leem. Ik heb geen idee van welke website die lieve ‘vrijwilligers’ komen en wat ze allemaal moeten doen voor gratis eten en onderdak, maar ik denk zomaar dat het niet alleen over klussen gaat.

Probeer je eventjes voor te stellen dat je eigen ouders naar Chili verhuizen…  Zie je ze dan liever in de rimboe rondlopen terwijl ze een huis bouwen van leem en in hun zelfgemaakte bushdouche intiem zijn met mensen die ze net hebben leren kennen, of zie je ze dan liever met hun GBF’s losgaan in een discotheek op een 80’s party? Eén ding weet ik zeker: mijn kinderen zouden in beide gevallen denk ik heel blij zijn als ik me niet zou opgeven voor een realityprogramma! 

Tot volgende week!

Booking.com