avatar
     
Travel

Roadtrip USA: San Diego

'De vibe is hier zo fijn en het is een wereld van verschil in vergelijking met de drukte en chaos in Los Angeles'

De chaos van Los Angeles laten we achten ons en we rijden door naar het uiterste zuidwesten van Californië: San Diego! De vibe is hier zo fijn en echt een wereld van verschil in vergelijking met de drukte en chaos in Los Angeles. Als we ’s avonds aankomen is er bijna niemand op straat te vinden en we hebben Waterfront Park park voor onszelf.

Naast de haven van San Diego ligt het Waterfront Park: een park met vele interactieve fonteinen, grote grasweides, intieme tuintjes met thema’s en picknick plekken. Dikke pech voor ons, want de fonteinen stonden uit en het gehele park lag droog. Gelukkig vonden we daar een andere parel; San Diego City Hall dat ’s avonds prachtig is verlicht waardoor het er nog indrukwekkender uit ziet.

La Jolla Cove


Tot voor kort was ik als de dood voor alles dat afweek van de mens en zeek ik al in mijn broek als er een hond naast mij liep. Maar sinds ik een stiefhond in mijn leven heb, vind ik plots alles superschattig. Zo ook zeehonden en zeeleeuwen! Mijn liefde voor deze beesten is echt enorm geworden tijdens deze reis, geen wonder want je komt ze overal tegen. Maar nog nooit heb ik ze zo dichtbij gezien als bij La Jolla Cove.

Als je richting de cove loopt, is het eerste dat op je af komt een enorme poeplucht. Maar geen zorgen, je went behoorlijk snel aan deze lucht en omdat je de beesten van zo dichtbij kan zien (je kan ze aanraken, maar dit kan ik je afraden) neem je dat voor lief. Als je iets verder loopt kom je bij een prachtig klein baaitje waar je kan zwemmen, tussen de zeehonden en zeeleeuwen! Neem je bikini dus mee.


National Cabrillo Monument

Juan Rodríguez Cabrillo betrad als eerste Europeaan de westkust van Amerika. Je begrijpt, dan moet er een monument voor zo’n man gemaakt worden en wel op het zuidelijkste stukje van San Diego, namelijk op de top van Point Loma Peninsula. Het uitzicht vanaf dit punt is fenomenaal. Je ziet de gehele skyline van de stad en dat is behoorlijk indrukwekkend. Nog leuker is dat je Mexico kan zien liggen en je Nederlandse telefoonaanbieder denkt zelfs dat je in Mexico bent. Buena onda!

Balboa Park


Die knappe smiley naast mij? Dat is de liefste Tropical Danny die het al een aantal weken met mij volhoudt in de States. Maar omdat hij zó leuk is, hou ik hem lekker voor mijzelf.


Balboa Park is echt het mooiste park dat ik ooit heb gezien! Ruim 450 hectare aan heuvels, bossen, meren, prachtige tuinen zoals de Japanese Friendship Garden en in Spaans/Moorse stijl ontworpen gebouwen (theater, musea) vind je terug in het hart van de stad. Én natuurlijk de beroemde San Diego Zoo, een van de grootste dierentuinen ter wereld. Het park is zo groot dat je wel een week mag ronddwalen voordat je alles hebt gezien. In het park vind je vele foodtrucks en cafeetjes. Het park is 24 uur per dag open en de entree is gratis!

Little Italy


Als je in San Diego bent dan moet je eten in Little Italy. Little Italy is gevuld met authentieke Italiaanse restaurants, barretjes, art galleries, winkels, hotels én het Amici Park. Mijn favoriete restaurants zijn Sorrento (1646 India St) en Monello’s (750 West Fire St). Terug in het hotel sluiten we de laatste avond af in stijl: in de jacuzzi met champagne! Tot grote ergernis van andere gasten, maar dat maakt ons niks uit want op de volgende locatie gaan we weer back to the basic, dus we nemen het er nu nog even van…

Booking.com