avatar
     
Stories

Emotioneel afscheid van Ann-Laure (31) die omkwam bij aanslag New York

'Volgende maand zouden we vijf jaar gehuwd zijn. Het is niet te vatten dat ik vandaag, in dezelfde kerk, afscheid van je moet nemen.'

Zaterdagmiddag hebben duizenden mensen afscheid genomen van de 31-jarige Ann-Laure Decadt. De moeder van twee zoontjes was met haar moeder en zussen op citytrip in New York toen zij omkwam bij een terroristische aanslag.

Tijdens de afscheidsplechtigheid in Oostnieuwkerke raapten de man, zussen en vader van Ann-Laure hun moed bijeen om te spreken. Zo zij haar vader Frank: “Het deed me veel deugd dat jullie met mama op citytrip gingen naar New York. De berichtjes en foto’s die ik doorgestuurd kreeg, maakten duidelijk dat het de tijd van jullie leven was. Ik heb geen idee waarom precies deze aanslag moest gepleegd worden. Maar ik weet wel dit: als alle mensen jouw ingesteldheid zouden hebben, zou de wereld er veel beter uitzien.” 

“We hadden nog zoveel plannen, de wereld lag aan onze voeten”

De man van Ann-Laure sprak vol liefde over zijn overleden vrouw: “Je pakte mij en iedereen in met je onweerstaanbare schoonheid en charme. De eerste keer dat ik je ontmoette, was ik helemaal van de kaart. Later, toen ik je ouders en zussen leerde kennen, begreep ik al een beetje beter waarom ik zo onder de indruk was. Volgende maand zouden we vijf jaar gehuwd zijn. Het is niet te vatten dat ik vandaag, in dezelfde kerk, afscheid van je moet nemen. Hoe we jou zullen missen, valt niet te beschrijven. Maar weet dat ik er alles zal aan doen om onze zoontjes, Raphaël en Joseph, zo goed mogelijk op te voeden. We hadden nog zoveel plannen, de wereld lag aan onze voeten. Maar in één luttele seconde werd alles verwoest. Het was blijkbaar te mooi om waar te zijn.”

BRON: HLN
FOTO: FLORIAN VAN EENOO PHOTONEWS

Booking.com