avatar
     
Blogs

Juul heeft samenwoonplannen

'We zijn nog niet eens een jaar samen, is dat niet een béétje te vroeg om te gaan hokken?'

Ik leef al maanden uit een koffer. Niet omdat ik zoveel op reis ben, maar omdat ik meer bij vriendlief ben dan in mijn eigen huis. Als ik meer dan twee dagen in de week thuis slaap, dan is dat veel. Vrienden vinden het bizar dat ik mijn eigen huis nog steeds niet heb verhuurd en dus huur voor Jan Lul betaal. We zijn nog niet eens een jaar samen, is dat niet een béétje te vroeg om te gaan hokken?

Aan de andere kant, we zijn samen op vakantie geweest en dat hebben we ook doorstaan zonder elkaar de hersenen in te slaan. Plus, de fase dat we geen scheten in elkaars bijzijn durven te laten zijn we ook al voorbij. Dus ik denk dat onze relatie er wel sterk genoeg voor is.

“Vriendlief springt op van de bank en roept: hier wil ik wonen, met jou!”


Dat ik dit jaar of begin volgend jaar zou verhuizen, stond sowieso op de planning. Ik wil dichterbij de stad wonen dus op een regenachtige zaterdagmiddag zit ik alle verhuursites en Funda door te spitten. Ik stuit op een nieuwbouwproject dat eind dit jaar opgeleverd gaat worden. Vriendlief springt op van de bank en roept: hier wil ik wonen, met jou! Zonder er goed over na te denken schrijven we ons in. Als al het papierwerk is geregeld, komt het besef pas wat we hebben gedaan en roep ik vol verbazing: “gaan we dit serieus doen?” Pure paniek!

Zodra ik enigszins kalm ben, sla ik weer volledig door in mijn Pinterest en VT-wonen obsessie. Elke zondag om 19.30 uur sharp zitten we met een bord op schoot voor de buis. Niet om inspiratie op te doen voor onze nieuwe casa, maar om andere interieurstylisten met de grond gelijk te maken. Want even serieus, voor sommigen is het eerder een kunst om een huis nóg beroerder eruit te laten zien dan het al was. Afijn, gelukkig komen we er op deze manier wel achter wat onze smaak is en dat wij verdomd goed op elkaar afgestemd zijn.

Alhowel, er vliegen toch redelijk wat veto’s heen en weer…

Booking.com