avatar
     
Lifestyle

‘I have too much shit in my life’

Nina Pierson en Nicole Huisman doen een material detox van zes weken: #minimylife

Tags:

Nina Pierson, mede oprichter van Bedrock magazine, mede-eigenaar van SLA en moeder en styliste Nicole Huisman kopen allebei veel spullen. Nina omschrijft spullen aanschaffen als iets heel ergs overzichtelijks in haar chaotische leven. Ook voor Nicole draait haar leven om spullen kopen en daarom gaan de twee een bijzonder experiment aan: zes weken lang doen ze een material detox. 

Nederland staat in de top vijf van Europese landen met de meeste online aankopen, zegt het CBS. In de serie mini my life staat één belangrijke kwestie centraal: ‘I have too much shit in my life.’ Nina en Nicole kopen, krijgen en bewaren allebei teveel spullen en proberen hier zes weken mee te stoppen.

‘Spullen’ hebben een grotere impact op het milieu dan bijvoorbeeld vlees of vliegtuigen. Het leven van influencer en styliste Nina draait om nieuwe spullen binnen krijgen en deze laten zien aan haar volgers. Ze vertelt dat ze misschien wel veertig jassen heeft. Nina koopt graag spullen omdat ze het heel overzichtelijk vindt om te doen in haar drukke en chaotische leven. Maar hebben ze de vele spullen die ze aanschaffen nodig om gelukkig te zijn?

Over alles wat ze wilden gaan kopen moesten ze van hun psycholoog 24 uur nadenken. Heb ik het echt nodig? Word ik er echt gelukkig van? In RTL Late Night vertellen Nina en Nicole donderdagavond wat de material dexox met ze heeft gedaan. Het minder snel aanschaffen van spullen zorgde bij Nina voor ruimte in haar hoofd en zelfs ruimte voor andere dingen. 

Booking.com