avatar
     
Stories

Ingrid (33) moet haar dochter (1) afgeven aan gewelddadige ex in Australië

Meer dan 12.000 handtekeningen om Femke in Nederland te houden

Toen Ingrid de Gelder (33) vorig jaar december werd mishandeld door haar Australische man in het bijzijn van haar baby  Femke was voor haar de maat vol. Er kwam een soort oergevoel in haar los en ze dacht: ‘de volgende keer is het mijn kind’. Ingrid belde 112 en deed melding van mishandeling.

De mishandeling gebeurde op een familiebezoek in Nederland. Ingrids man had haar in Australië al vaker mishandeld. Pas in Nederland realiseerde ze zich dat het geweld niet zou stoppen. Samen met Femke verliet ze het huis, is ze in de auto gaan zitten en heeft ze gewacht op de politie. Haar man werd opgepakt en zat drie dagen vast. Toen hij vrij kwam is hij op het vliegtuig terug naar huis gestapt. 

“Geen sprake van structureel geweld, aangezien er slechts eenmalig aangifte is gedaan”

 

Ingrid kwam in een nachtmerrie terecht: haar man heeft haar aangeklaagd voor ontvoering van Femke. Op grond van het Haags Kinderontvoeringsverdrag heeft de rechter nu besloten dat Ingrid haar dochter inderdaad onrechtmatig in Nederland heeft gehouden: er was immers geen sprake van structureel geweld, aangezien er slechts eenmalig aangifte is gedaan. Daarom zou de situatie voor het kindje veilig genoeg zijn om gewoon naar huis te gaan.

Ingrid moet de inmiddels vijftien maanden oude Femke voor 4 november afgeven aan haar gewelddadige man in Brisbane. Ook moet ze de proceskosten van twaalfduizend euro betalen. Familie, vrienden en bekenden zijn een petitie gestart in de hoop dat iemand ervoor kan zorgen dat Femke in Nederland kan blijven. Er zijn inmiddels meer dan 12.000 handtekeningen gezet om Femke in Nederland te houden.

 

FOTO: PAUW

Booking.com