avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 43

Addy: 'Het valt of staat met wat wil je nou echt, bij ons in ieder geval, laat dat een advies zijn voor ieder mens'

Jeroen is 43 geworden en krijgt van zijn dochter een Piplala van papiermaché: “gaaaaaaffff!” De hele familie heeft dan vandaag wel een gekke bril op, maar eigenlijk verschilt deze dag helemaal niets van de andere dagen want bij de van Kooijtjes is iedere dag een feestje en alles een cadeau. Namasté. 

Addy en Astrid zijn er eens even lekker samen op uit. Ik weet niet wat er met Astrid gebeurd is maar nondeju, wat is ze in deze scene heerlijk zelfverzekerd en pittig. Haar ‘trut’ trui doet haar zienderogen goed; ze rijdt zelfverzekerd auto, lacht veel, loopt hand in hand met Addy en is dolgelukkig met de aankoop van drie rieten mandjes voor in het nieuwe huis. Heeft productie haar verteld dat ze bijna naar huis mag ofzo?

Ook Stephan en Ilona Pos zijn blij; zij zijn weer terug in Chili en hebben vanuit Nederland een aantal producten meegenomen waar in Chili moeilijk aan te komen is, zoals Chilisaus. Je verwacht het niet. Ook hebben ze zichzelf een koffiemachine met cupjes cadeau gedaan. Ze omschrijven hun tour door Nederland als een aardverschuiving en genieten tijdens een bakkie pleur nog even lekker na met z’n tweetjes.

Linda en Pablo hebben een intiem moment als ze proberen om een flyer ‘straight’ op te hangen en Ann staat met haar eenjarige kleindochter op haar arm te frituren in een open pan. In Santiago maakt Stephan kipsaté met stokbrood en bij de van Wichens heeft dochter Eva ‘kookdienst’. Ik durf met 100% zekerheid te zeggen dat Addy dit woord bedacht heeft en dat hij er keihard van geniet het uit te spreken. Astrid legt uit dat ze het belangrijk vindt dat haar kinderen leren koken omdat ze het zelf nooit heeft geleerd. Toen zij 18 was en op zichzelf ging wonen mislukte alles.

“Is het misschien een idee dat Astrid eerst zelf kookles neemt en daarna haar kinderen kookles geeft in plaats van kookdienst?”

Is het misschien een idee dat Astrid eerst zelf kookles neemt en daarna haar kinderen kookles geeft in plaats van kookdienst? Eva heeft de noodles maar liefst dertig minuten laten koken en er is helemaal niemand die daar iets van zegt. Sterker nog, Astrid complimenteert haar dochter: “Goed gedaan Eef, dit kan jij wel Eef!” Dat meisje gaat straks de deur uit en schotelt haar huisgenoten overkookte noodles met aangebrande paprika voor en denkt dat het normaal is op je hurken een pan met kokend water naar je blote voeten toe af te gieten. 

Heel vreemd, maar uitgerekend op de dag dat Jeroen niet aanwezig is op zijn yogaschool en er geen yoga wordt gegeven maar zumba is de tent helemaal vol. Linda twerkt er op los en ook alle anderen werken zich lekker in het zweet. Eén groot feestje, echt een cadeautje. Jeroen mag een masterclass yoga geven in Santiago. Heeft hij A. zelf reclame gemaakt voor zijn yogaschool of waren het B. Pablo en Hernan die zijn PR hebben gedaan, jullie mogen raden! Jeroen besluit aan deze groep gevorderden een intense les te geven en het is heel passievol en intens. Ondertussen heeft Dean ook een intense tijd bij zijn pleegouders Ann en Karel als hij bijna dood gaat onder een of andere primitieve stellage in de ‘Blue Lagoon’. Wat ik me wel afvraag: wat is het? Waarvoor gaat deze wigwam gebruikt worden? Is het een mediteerplek voor Karel, mag Lena hier lekker kleien met verse geitenpoep of gaat Ann hier straks elke ochtend de zonnegroet doen?

“Waag het niet te zeiken over je kookdienst of een droge cracker tijdens de picknick, maar count your blessings!”

De van Wichens eten droge rijstwafels op het nieuwe picknickkleed. Ze hebben niet veel nodig om intens gelukkig te zijn. Daarbij leert Addy zijn kinderen ook dat ze blij mogen zijn dat ze überhaupt leven want er zijn ook mensen die doodgaan. Dus waag het niet te zeiken over je kookdienst of een droge cracker tijdens de picknick, maar count your blessings! Addy wordt op het door Astrid aan elkaar genaaide handdoeken nog maar weer eens geïnterviewd over zijn 748 ideetjes. En die Addy, die weet het wel weer spannend te maken… Hij gaat deze week voor een echte teaser:  “Het valt of staat met wat wil je nou echt, bij ons in ieder geval, laat dat een advies zijn voor ieder mens. We vinden heel veel leuk en heel veel dingen gaaf, maar daarover binnenkort meer.” Oh jongens, zijn jullie ook zo benieuwd naar Addy’s nieuwste verdienmodel? Klein tipje van de sluier: “Als je links gaat kun je niet naar rechts…”

Tot volgende week!

Booking.com