avatar
     
Blogs

Ik Vertrek: Dave en Anne gaan naar Portugal

'Dave ligt als een peuter te slapen in de tuin en Anne brengt hem zijn fruithapje. Over geld maken ze zich eigenlijk helemaal geen zorgen.'

In de nieuwste ‘Ik Vertrek’ verruilt Anne haar werk in een woonwinkel voor een leven met haar liefde Dave in Portugal. Ze is van plan een Bed & Breakfast te beginnen in Moncarapacho. “We hopen binnenkort daar naartoe te gaan en dan gaan we het ook voor het eerst zien!”

Dave doet ‘in het Westland’ iets met tomatenplanten en die ziet hij als vrouwtjes.  Dave heeft heel veel zin in zijn avontuur maar moet toch tijdens het eerste interview al huilen. “KUT…!” Dave is dan misschien een botte boer, maar hij heeft toevallig wel meer emoties dan de gemiddelde vrouw die ongesteld is. Dave heeft er moeite mee om het Westland te verlaten, maar toch denkt hij dat zijn roots in Portugal liggen. “Iets in mij zei tegen mij: jij gaat op je ouwe dag golfen in Portugal.”

Anne en Dave nemen afscheid van hun vrienden en familie met een glaasje Port. Ze hebben de taal ook alvast geleerd: ze kunnen in het Portugees proosten. Om het huis in Portugal te kunnen kopen hebben Anne en Dave geld geleend van een wildvreemde man. Bijzonder! Wat ook bijzonder is, is dat Anne en Dave vijf kinderen achterlaten in Nederland. En wat ook bijzonder is, is dat ze besluiten met hun Kever naar Portugal te vertrekken. De kever begeeft het tot twee keer toe. Anne: “Balen he, hoe kan dat nou weer?!” Zo raar…!

“De aannemer en de architect komen niet opdagen op de gemaakte afspraak, dus gaan Anne en Dave lekker shoppen”

Als Anne en Dave aankomen in Portugal zijn ze dolgelukkig. Ze kunnen vanaf hun nieuwe huis het eiland zien waar ze een paar jaar geleden zijn getrouwd. Op dit moment denken ze nog dat de iets te hoog gemetselde muur in de keuken een probleem is om aan te stippen bij de aannemer en de architect. Schattig. Anyway, de aannemer en de architect komen niet eens opdagen op de gemaakte afspraak, dus gaan Anne en Dave lekker shoppen. Welkom in Portugal!

Als Anne haar zoon nog even belt vlak voordat hij moet handballen moet ze daarna wel een beetje huilen maar Dave is gelukkig ook emosjioneel en huilt gewoon lekker mee. Supergezellig. De dag erna gaan ze gewoon samen klussen in de tuin. De aannemer is inmiddels gevlogen en de architect ook. Maar gelukkig is Dave gewoon recht voor z’n raap. Hij gaat het op zijn ‘Deefs’ aanpakken. Niet pappen en nathouden, daar doet Dave niet aan.

“Als Dave en Anne bij de bouwmart staan zie ik daar toch ineens Linda van Kooij uit Helemaal Het Einde  staan”

Een maand later ligt de bouw nog steeds stil. De aannemer wil dertigduizend euro hebben van Dave en Anne maar Dave heeft geïnformeerd bij experts van de ‘bouwmart’ en die zeggen dat het nog geen duizend euro waard is wat er is achtergelaten. Anne geeft toe dat ze een beetje dom is geweest. Ze heeft het contract niet goed doorgelezen en dat had ze bij nader inzien misschien toch wel moeten doen.

Als Dave en Anne bij de bouwmart staan zie ik daar toch ineens Linda van Kooij uit Helemaal Het Einde staan. Serieus! Die twee moeten bijna wel familie zijn. Het powerkoppel heeft een nieuwe architect geregeld: Tatjana. Ze moeten haar na de eerste meet and greet tweeduizend euro overmaken, maar dat hebben ze niet. “Financieel zijn we blut, in principe als het huis klaar is zijn we blut, ja.” Gelukkig komt er toch nog een nieuwe aannemer, maar ook die kapt ermee. Op z’n Deefs gezegd is dat gewoon kutnieuws, want hij kon de werkdruk niet aan.

“Ze laten nog een kleine traan op het eilandje waar ze elkaar het jawoord gaven en zien de toekomst positief tegemoet”

Drie keer is scheepsrecht: aannemer drie gaat aan de slag en alles komt goed. Hoe precies weet ik niet; vanaf dit punt is er slechts wat homevideomateriaal aan elkaar geplakt; ik denk dat de makers van het programma Dave en Anne even op de reservestapel hadden geparkeerd. De Bed & Breakfast is af en er komen zelfs gasten. Dave ligt als een peuter te slapen in de tuin en Anne brengt hem zijn fruithapje. Over geld maken ze zich eigenlijk helemaal geen zorgen; het is gewoon een heel ander gevoel dan in Nederland. De gasten zijn  tevreden over Dave en Anne. Ze doen het allemaal heel erg natuurlijk en dat is duidelijk te zien. Geen enkele stress tijdens het voorbereiden van het ontbijt; de twee staan hartstikke vrolijk in de keuken. Ze laten samen nog een kleine traantje op het eiland waar ze elkaar het jawoord gaven en zien de toekomst positief tegemoet.

Eind goed, al goed…

Booking.com