avatar
     
News

Janine Abbring wint Sonja Barend Award

'Het gesprek met Van der Laan was heel bijzonder, vooral omdat zijn familie er ook heel blij mee was'.

Janine Abbring heeft de Sonja Barend Award gewonnen voor het interview met Eberhard van der Laan in Zomergasten. Ze kreeg de prijs dinsdagavond uit handen van Sonja Barend in het tv-programma De Wereld Draait Door

Jeroen Pauw en Wilfried de Jong waren ook genomineerd voor de prijs voor het beste interview. Jeroen Pauw maakte kans voor zijn gesprek met Diederik Samsom in 5 jaar later en De Jong voor zijn interview met de koning.

Winnares Janine Abbring vertelde in De Wereld Draait Door met een dubbel gevoel de prijs in ontvangst te nemen, omdat Eberhard Van der Laan zaterdag is begraven. “Het gesprek met Van der Laan was heel bijzonder, vooral omdat zijn familie er ook heel blij mee was.”

Abbring begon afgelopen zomer bij het programma Zomergasten zonder dat zij ooit eerder op televisie lange interviews had gedaan. “Ik had geen idee eigenlijk”, zei Abbring over haar presentatieklus. “Ik ben helemaal blanco in een achtbaankarretje gaan zitten.” Abbring presenteert het programma volgend jaar weer.

BRON: NU.NL

Booking.com