avatar
     
Lifestyle

Musthaves tijdens de zwangerschap

'Ik ben een koffiejunk, maar heb cafeïne opgegeven voor een gezond alternatief dat me meer energie geeft'

Tags:

Pff… nog drie maanden te gaan en dan is het eindelijk zo ver. Ik ben zwanger van mijn derde kindje en elke zwangerschap is toch weer anders. Bij de vorige twee was het eerste trimester erg zwaar; misselijk, extreem moe…maar dit keer begon de ellende juist in het tweede trimester. Nu ik bijna aan het einde ben en terug kijk op de afgelopen maanden zijn er een aantal dingen geweest die ik niet kon missen. Dit zijn mijn vijf musthaves tijdens mijn zwangerschap. 

1. Ochtend Smoothies

Als je zwanger bent ga je toch bewust gezonder eten. Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik best veel chocola en ijs heb gegeten heb tijdens mijn zwangerschap en ook zeker een aantal kilo’s ben aangekomen. Toch wilde ik er zeker van zijn dat ik dat ik al mijn vitaminen binnen kreeg, dus elke ochtend heb ik een smoothie gemaakt met fruit, groenten met wat noten erbij. Aangezien ik tijdens mijn vorige zwangerschap een groot tekort aan ijzer had, waardoor ik zo extreem moe was, het was echt een verschrikking, wilde ik dat dit keer echt voorkomen. Ik ben een echte koffiejunk, maar ik heb cafeïne opgegeven voor een gezond alternatief dat me uiteindelijk veel meer energie geeft.

2. Witte Converse gympies

Ik droeg ze eigenlijk bijna nooit en al mijn vriendinnen keken raar op toen ik ze droeg onder een jurk, maar het zijn echt de meest comfortabele schoenen die ik heb. Mijn voeten zijn al behoorlijk gezwollen en veel schoenen passen niet eens meer. Als je met 32 weken zwangerschap na een lange dag werk achter twee kleine kinderen aan moet rennen wil je toch op zijn minst comfortabele schoenen aan. Ik ben benieuwd of ik ze na mijn bevalling ook nog zo veel zal blijven dragen.

3. Leggings

Tijdens de zomermaanden kon ik niet zonder mijn leggings. Zwangerschapsbroeken vind ik nu onhandig en plakkerig aanvoelen. Leggings met daarboven een tuniek (??) vind ik toch het leukst staan en ze zitten erg comfortabel. Persoonlijk vind ik het zonde om heel veel geld te gaan besteden aan zwangerschapskleding omdat je deze kleding na je zwangerschap nooit meer aandoet. 


4. Parfum & Bodylotion

Het is echt ongelofelijk hoe je reukvermogen verandert wanneer je zwanger bent. Je gaat  veel scherper ruiken. Het was bij mij niet alleen dat ik de lichaamsgeur van anderen rook, maar ook mezelf heel sterk. Daarnaast zweet je nog eens veel meer dan normaal. Er gaat dus geen dag voorbij dat ik geen parfum opspuit, en meer dan gemiddeld, iets wat ik normaal gesproken helemaal niet doe. Naarmate mijn buik begon te groeien en uit te rekken kreeg ik veel meer last van een droge en jeukende huid. Ik smeer me daarom dagelijks in met bodylotion om mijn huid zo te hydrateren.

5. Borstvoedingskussen

Sinds het begin van het tweede trimester werd slapen lastiger. Aangezien ik van nature al een zwakke onderrug heb, begon ik hier veel meer last van te krijgen. Zelf gebruik ik een borstvoedingskussen om mee te slapen. Na mijn vorige bevalling kreeg ik deze cadeau, maar ik heb hem om eerlijk te zijn nooit gebruikt tijdens het borstvoeden. Nu komt hij als ondersteuning van mijn buik goed van pas, omdat hiermee de druk op mijn rug vermindert. Ik slaap er echt een stuk beter door! 

Ik ben benieuwd naar jullie musthaves tijdens je zwangerschap! Laat het me weten! 

Booking.com