avatar
     
News

Michael P. relatie met begeleidster in forensisch psychiatrische kliniek

'Mogelijk speelde affaire een rol bij de vrijheden die hij had: kon kliniek moeiteloos verlaten'

Michael P. (27) uit Zeewolde wordt er van verdacht iets te maken te hebben met de verdwijning van Anne Faber. Hij is door de politie opgepakt en zit nog vast. Elke dag komt er meer informatie over deze man naar boven, die zich eerder vergreep aan minderjarige meisjes. Nu blijkt dat P. in de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder een relatie had met een van de begeleidsters, meldt de Telegraaf. 

Door ex-delinquenten en advocaten wordt de kliniek waar Michael P. verbleef ‘een gevaarlijk drugshol’ genoemd. Mogelijk speelde de affaire die de verdachte had een rol bij de vrijheden die hij kreeg. Zo kon hij de kliniek al sinds het voorjaar moeiteloos regelmatig verlaten. Hij had alleen een meldingsplicht, schrijft De Telegraaf.  Ook had P. een relatie met een patiënte die van hem zwanger raakte.

Meerdere bronnen rond het onderzoek bevestigen de relaties en het voor hem soepele regime aan De Telegraaf. De Altrecht Aventurijn-kliniek in Den Dolder wilde gisteren niet reageren. Ook de Dienst Justitiële Inrichtingen weigert iets te zeggen over het regime van P. Justitie beschikt over een overzicht van de dagen waarop P. buiten was.

BRON: ANP/ DE TELEGRAAF/

Booking.com