avatar
     
Food

Lidl gaat katervrije prosecco verkopen

De bubbel is volledig organic en bevat minder sulfieten zodat je geen hoofdpijn meer krijgt

Tags: , , ,

Zoals jullie weten vonden wij de kerstreclame vorig jaar van Lidl héél zoet… Toen we hoorden dat de champagne van de Lidl even lekker is als een dure fles, waren we om: aan deze winkel moet je af en toe een bezoekje brengen. En er is meer goed nieuws: Lidl komt met een katervrije prosecco.

De supermarktketen belooft dat je van deze prosecco geen kater krijgt. De bubbel is volledig organic en bevat minder sulfieten. Klinkt als een leuke marketingstunt, of zou het echt waar zijn?

De Nederlandse vinoloog Jacqueline Niesten vertelde ons al eerder dat sulfieten in drank de grootste boosdoeners zijn voor je kater: dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat je de drank langer kunt bewaren. “Sulfieten vind je terug in wijn maar ook in levensmiddelen zoals gedroogd fruit. Als je intolerant bent, dan kan je hoofdpijn krijgen” vertelt ze aan de Standaard. Volgens de vinoloog speelt leeftijd ook een rol: “hoe ouder je bent, hoe meer sulfieten er in je lichaam zitten en hoe groter de kans dat je er gevoeligheid voor ontwikkelt.”

Dat Lidl nu samenwerkt met een wijnproducent die minder sulfieten toevoegt aan de bubbelwijn stemt ons dus best gelukkig. Of het echt zo werkt? We nemen de proef op de som! Er is wel één nadeel: voorlopig is de katervrije prosecco nog niet verkrijgbaar in Nederland.


BRON: DE STANDAARD/ LIDL

 

Booking.com