avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 41

'Jeroen wil zoveel mogelijk mensen bereiken en besluit een eigen Yoga You Tube kanaal te beginnen'

In Chili is de lente aangebroken: de familie van Kooij komt terug op La Sirena, Astrid is bijzonder opgewekt en Addy heeft zijn gebruikelijke Redbulletje genomen. En Jeroen? Die wil de wereld veroveren met zijn eigen Yoga You Tube kanaal…

Redbull Addy is begonnen met de ‘details’ van zijn huis. “Kastje maken! Leuk! Vet! Gaaf! Hop. Ja. Ja. Supermooi. Gaaf. Daar genieten we van.” Addy heeft ook een eetkamertafel met zes stoelen gemaakt. hartstikke strak en netjes en het kost allemaal geen drol. Waarom wil deze man stroopwafels verkopen? Ga meubels maken en verkopen! En begin nu!

Jeroen en Linda hebben afscheid genomen van Pablo en Hernan. Nu de lente weer aanbreekt in Chili is het de hoogste tijd terug te keren op La Sirena. Jeroen vergeet direct weer dat hij een gebroken rug heeft en gaat meteen even lekker tekeer op de natte trampoline in de tuin. Hij is helemaal in zijn nopjes: zijn dochters en zijn dieren vinden het allemaal zo fijn om terug te zijn, die beginnen allemaal direct te spelen. Heeft iemand überhaupt in de gaten dat Dean er niet is?

Karel: “Lekker samen hakken en zagen, lekker tekeer gaan!”

Het is publieksfavoriet Karel die zich ontfermt over Dean van Kooij. De zoon van Jeroen en Linda mag de nieuwste bewoners van La Sirena helpen met het bouwen van hun natuurvriendelijke ecologische superhuis. Karel: “Lekker samen hakken en zagen, lekker tekeer gaan.” Arme jongen; ben je net een paar dagen van Jeroen af, word je opgescheept met iemand die spreekt over een ‘levensschool’. En dan heeft hij ook nog een trui aan met hierop de tekst ‘HENK’, een’ zelfbedacht communicatiesysteem’ en maakt hij ‘grappen’ in de winkel. Je voelt de plaatsvervangende schaamte voor deze man door het scherm heen… Is dat niet heftig? Wat ik ook heftig vind is dat je een mega verantwoord, duurzaam huis gaat bouwen van leem maar daarvoor wel eerst 900 bomen omkapt. Zo onwijs duurzaam.

Astrid is deze week bijzonder vrolijk. Wat doet het me goed om deze vrouw zonder sjaal, poncho en dikke jas te zien lachen. Ze heeft de lente in haar bol, dat is duidelijk. Ze heeft zelfs bloemen gekocht in de kleuren van de Nederlandse vlag. En wat moet het ook heerlijk zijn als je na negen maanden baggerweer eindelijk het seizoen ingaat dat het drie maanden droog en warm is. Om Astrids dag nog mooier te maken mag ze Addy helpen met het restaureren van de camping, lees: het bord van de camping. Hier waren namelijk wat letters afgevallen. Astrid mag aanwijzen hoe hoog de letter S moet komen en dan schroeft Addy hem vast waar zij zegt dat het goed is.

“Jeroen wil zoveel mogelijk mensen bereiken en begint een eigen You Tube kanaal”


Yogaschool El Fin del Mundo is volgens de voice-over van het programma ‘up and running’. Maar Jeroen wil méér, méér, méér! Hij wil zoveel mogelijk mensen bereiken en besluit een eigen You Tube kanaal te beginnen. Linda ontpopt zich als een ware regisseuse. Ze wil snijshots hebben en zorgt ervoor dat ze alles draait vanaf beide kanten. Zo professioneel, maar kom op: zelfs een vlog maken kan die man nog niet alleen! Daarbij: mensen die yoga willen doen zijn op zoek naar ontspanning, niet op zoek naar irritatie, toch?

Twaalf dagen voor het vertrek van Jeroen en Linda is de vrouw van Jeroens broer overleden aan kanker. Dit was uiteraard een verdrietige en zeer aangrijpende gebeurtenis binnen de familie en daarom gaat de familie van Kooij een herdenkingswandeling maken. Het is zwaar, maar zeker de moeite waard. Toch komt Linda op het einde van de wandeling tot de ontdekking dat je voor een verdrietige gebeurtenis helemaal niet weg hoeft te lopen, zo vertelt ze op camera.

 Ilona: “we gaan toch niet als een sloeber rondrijden, we zijn geen Flodders.”


De Posjes laten hun zoontjes Bjorn en Tycho zien hoe de etiketten voor de wijnflessen uit de Familie Pos collectie worden gedrukt. Hartstikke leuk voor die knapen en nog leerzaam ook. Er is een vrouw die beweert dat het roodroze etiket voor de rode wijn geel is, maar dat mag de pret niet drukken. Na het leerzame uitje pakt de familie de koffers in want ze gaan terug naar Nederland. Tycho en Bjorn ontbijten met een brownie op de bank en Chico eet de chocoladerestjes op.

Een amigo uit het appartement complexos in Santiago past gedurende de wijntour door Nederland van Stephan en Ilona op Chico. Hij krijgt de instructie mee dat hij niet teveel water mag drinken, gewoon een ‘poco’ is volgens Ilona best voldoende. We hebben hier dus te maken met een hond die niet teveel water mag maar wel chocolade mag eten. Just for your information.

En dan is het echt tijd om te gaan. De vooraf door Stephan bestelde taxi is echter veel te klein; alleen de koffers passen er al niet in: “dat ziet een blinde nog, dat dat niet past!” Ilona: “we gaan toch niet als een sloeber rondrijden, we zijn geen Flodders!” Stephan regelt direct een ander taxibusje en Tycho raakt kwijt. Hysterie alom, maar uiteindelijk komt het goed en vertrekt het gezin richting de luchthaven.

Tot volgende week!

Booking.com