avatar
     
Stories

De familie Paauwe lijdt aan een bloedziekte

Vader Mario, zoon Ryan (7) en baby Lexy (2 maanden) hebben sferocytose

Voor veel mensen is een normaal leven niet vanzelfsprekend. Zij hebben bloed nodig. Om hun leven te redden of om een kans op genezing te hebben. Als bloeddonor zorg je ervoor dat ze verder kunnen. Vandaag start de Donorweek. Wil jij je aanmelden als bloeddonor? Doe de test en kijk of je geschikt bent! 

Sanquin is de organisatie in Nederland die zorgt voor de bloedvoorziening. Met bijna 3.000 betrokken collega’s en maar liefst 350.000 bloeddonors kan Sanquin 300.000 patiënten per jaar een beter leven geven.  Op het YouTube-kanaal van Stichting Sanquin vind je video’s waarin bloed en alles wat daarbij komt kijken centraal staat. Zo zie je hier je verhaal van de familie Paauwe; binnen deze familie hebben verschillende generaties de bloedziekte sferocytose.

Sferocytose is een zeldzame vorm van bloedarmoede, waarbij er een tekort aan rode bloedcellen ontstaat door een te snelle afbraak door de milt. Hierdoor voelen patiënten zich altijd ziek en lusteloos. Niet alleen vader Mario lijdt aan de ziekte, maar ook zijn zoon Ryan (7). En nu blijkt dat zijn dochter Lexy (2 maanden) ook de bloedziekte heeft.

Morgen delen wij het tweede deel van deze serie video’s.

BRON: SANQUIN

Booking.com