Blogs

Tijd om te ‘voelen’…?

'Ik heb vier kinderen, een huishouden en oh ja, ik heb ook nog een baan: ik heb geen tijd om te voelen!'

Tags: , ,

Waarom is het toch zo nodig om elke emotie te voelen? Om al het gevoel of elke emotie te doorleven totdat het op is en je helemaal opnieuw kan beginnen? True, eigenlijk ben ik er een voorstander van. Hoe vaak ik mijn kinderen in woede laat uitbarsten omdat ik van mening ben dat ‘het er toch uit moet’…

Zelf heb ik ook een handje van emoties doorleven. Maar soms komt het even niet uit. Hoe graag ik ook denk ‘dit mag er ook zijn, omarm het en laat het daarna weer vrij’ regelmatig gebeurt er juist het tegenovergestelde en denk ik what the fuck… Daar gáán we weer. Nu even niet. Ik heb vier kinderen om voor te zorgen en een huishouden om te runnen en oh ja, ik heb ook nog een baan. Ik heb geen tijd om te voelen, ga even weg.

“Heb ik nou werkelijk stil gestaan bij mijn emotie?”


Dit is het verschrikkelijkste scenario wat ik mezelf aan kan doen, maar ik ben er eerlijk over het gebeurt dus wel. Ik voel me regelmatig een vrouw met de grootste Danoontje Powerrrr die er bestaat en dat komt enkel en alleen omdat ik doorrrrr wil gaan. Omdat ik vind dat ik verder moet. Maar heb ik nou werkelijk stil gestaan bij mijn emotie? Ja… heel ff. En doorrrr.

In zo’n turbulent stukje leven waarin ik soms het gevoel heb dat ik de ene dag het heft in eigen handen neem en de andere dag mee dein op de golven van iemand anders watertje, kom ik heel soms tot bezinning. Maar dat doe ik zeker niet alleen. Susan Smit is van invloed. Dus als je er even doorheen zit en je zit op de wc je tegelspreukjes te analyseren, laat je dan vooral adviseren door haar. Zij weet van wanten… echt.

Succes met het lezen van “Laat het los en andere tegelsprookjes’

Moge u van harte een glimlach op uw gezicht plakken!

En doorrrr!

Booking.com