avatar
     
News

Zak met hoofd en benen zijn van vermoorde Kim Wall

Schedel is intact, verklaring over ongeluk met zwaar luik ongeloofwaardig

Zaterdag is op een persconferentie in Kopenhagen bekend gemaakt dat de gevonden lichaamsdelen van de vermoorde journalist Kim Wall zijn. Het gaat om een hoofd, twee benen en kleding die zijn gevonden in een zak.

Kim Wall werd op 11 augustus als vermist opgegeven. Ze had een interview met de uitvinder Peter Madsen over wie ze een portret wilde maken. Madsen verklaarde dat hij Kim Wall aan kant had afgezet toen zijn boot gevonden werd en zij daar niet meer op aanwezig was. Even later veranderde zijn verklaring en zei hij dat hij haar een zeemansgraf had gegeven nadat zij overleed door een ongeluk.

Op 21 augustus spoelde de romp van Kim aan in een baai bij Kopenhagen. Haar ledematen waren tot vrijdag spoorloos. Net als haar romp was ook de zak met hoofd en benen verzwaard met stukken metaal. Peter Madsen is de hoofdverdachte in deze gruwelijke moordzaak. Volgens zijn laatste verklaring zou Kim Wall een zwaar luik van zeventig kilo op haar hoofd hebben gekregen, waarna ze overleed. De Deense politie heeft laten weten dat de schedel van Kim Wall geen breuken heeft en volledig intact is.

Inmiddels is bekend dat er DNA van Kim Wall is gevonden onder de nagels van Peter Madsen. Ook is er bloed aangetroffen in zijn onderzeeër en zijn er op de harde schijf van Madsens computer gruwelijke moordvideo’s gevonden.

BRON: AD
FOTO: EPA

Booking.com