avatar
     
TV Tip

Nelly (70): “Therese (84) heb jij je vibrator meegenomen?”

Sophie Hilbrand doorbreekt taboe ouderen en seks in 'Hotel Sophie'

Sophie probeert in haar programma ‘Hotel Sophie’ taboes te doorbreken en alles op het gebied van seks bespreekbaar maken. In de aflevering ‘Ouderen en seksualiteit’ geeft ze het woord aan een doelgroep die vaak wordt genegeerd als het over seks gaat. Want doen we het nog op hogere leeftijd? Waarom vinden jongeren de gedachte zo vies? En hoe verandert seks als je ouder wordt?

Sophie ontvangt in Hotel Sophie Joke en Auke, beide gepensioneerd en sinds vier maanden een relatie. Ook zijn er drie vrijgezelle gasten: Lida, Nelly en Therese. En Lia en Tjerk komen langs. Zij zijn 33 jaar samen en altijd seksueel actief gebleven.

Jongeren vinden het vaak afschuwelijk om te praten of na te denken over ouderen en seks. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat ouderen geen seks meer hebben of willen hebben. Hoe zit dat? Lia en Tjerk vertellen dat ze het jammer vinden dat jongeren negatief denken over ouderen en seks. Volgens hen is de seks wel anders en gebeurt het minder vaak, maar is het wel intiemer. Lia: “Ik kan het je aanraden. Dan prijzen we ons gelukkig dat we hier samen in ons eigen bed liggen, wat een weelde.”

Nelly (70): “Als ik nu een man tegen kom en het klinkt na twee avonden goed dan duik ik wel het bed met hem in.”

Ook de alleenstaande dames kunnen nog optimaal van seks genieten. Nelly (70): “Je mist een partner, dus heb je zin in seks, dan gebruik je een hulpmiddel. Heb jij je vibrator meegenomen? Therese (84): “Nee. Ik raak pas opgewonden als ik een lekkere man naast me heb. Die kan dan mijn gevoelens stimuleren waardoor ik opgewonden raak.” Nelly: “Als ik nu een man tegen kom en het klinkt na twee avonden goed dan duik ik wel het bed met hem in.” Therese kan zich hier helemaal in vinden: “Oh maar dat doe ik ook!”

Alle dames zijn bijzonder open en vertellen alles over hun seksleven. Zo vertelt Nelly (70) dat ze met haar man al vijftien jaar lang geen seks had maar dat ze na zijn dood tekeer ging als een beest met een dertien jaar jongere man, die er uiteindelijk nog drie vrouwen op na bleek te houden. En ook laat ze weten dat ze een hoogtepunt kan bereiken wanneer een man langere tijd haar tepels aanraakt.

“Therese (84) is de tel kwijt; zij weet niet met hoeveel mannen ze het bed heeft gedeeld, wel zijn ze altijd jonger dan zij is”

Therese laat weten dat ze mannen eigenlijk overal wel kan ontmoeten: op de golfbaan, in het ziekenhuis of via internet. Therese (84) is de tel kwijt; zij weet niet met hoeveel mannen ze het bed heeft gedeeld, wel zijn ze altijd jonger dan zij is. Kijkers laten op Twitter weten blij te zijn dat er aandacht is voor dit onderwerp omdat er zo’n groot taboe op ligt.

Wil je de aflevering terugkijken? Dat kan hier. 

FOTO: PRINTSCREEN AFLEVERIG

Booking.com