avatar
     
News

Verdachte moord Kim Wall had moordfilmpjes op computer

Filmpjes waarop te zien is hoe vrouwen opgehangen, verbrand, gewurgd en onthoofd worden

Journaliste Kim Wall werd in augustus vermoord in Denemarken. Verdachte van de moord is duikbootingenieur Peter Madsen bij wie ze aan boord was. Deze week vond in Kopenhagen een pro forma zitting plaats waarop hij aanwezig was. Hoewel het bewijs zich opstapelt, ontkent hij schuldig te zijn.  

De naakte romp van Kim Wall werd op 21 augustus in een baai bij Kopenhagen gevonden. Peter Madsen verklaart dat Kim door een ongeluk om het leven is gekomen en dat ze stierf toen ze een luik op haar hoofd kreeg. Eerder verklaarde hij dat ze van boord zou zijn gegaan.

De hoofd en de ledematen van Kim  zijn nog steeds spoorloos maar zijn volgens onderzoek van haar lichaam afgezaagd. Uit de autopsie op de romp van Kim Wall werden er volgens het Openbaar Ministerie vijftien messteken in de ribbenkast en geslachtsdelen aangetroffen. 

“In de onderzeeër van Madsen is bloed gevonden en onder zijn nagels, in zijn gezicht en in zijn nek is dna van Kim Wall aangetroffen”


Dinsdag was er in Kopenhagen een proforma zitting. Op een harde schijf van de Deen werden ‘snuff movies’ gevonden; filmpjes waarop te zien is hoe vrouwen opgehangen, verbrand, gewurgd en onthoofd wordenPeter Madsen verklaarde dinsdag op een hoorzitting dat de harde schrijf gemanipuleerd zou kunnen zijn door andere mensen. De harde schijf bevond zich in het ruimtevaartlaboratorium waar Madsen werkzaam was.

Andere feiten: in de onderzeeër van Madsen is bloed gevonden en onder zijn nagels, in zijn gezicht en in zijn nek is dna van Kim Wall aangetroffen. Toch blijft Madsen ontkennen dat hij Kim heeft vermoord. Hij blijft nog tot minimaal 31 oktober vastzitten.

BRON:HLN

Booking.com