avatar
     
News

Familie Anne Faber wil hulp van leger bij zoektocht

Oom Hans Faber: 'Nu na vijf dagen Anne nog niet is gevonden, is het hoog tijd de zoektocht uit te breiden'

De familie van de vermiste Anne Faber (25) wil dat de zoektocht naar de jonge vrouw wordt uitgebreid. De familie vraagt om extra hulp van het leger. Ook wil de familie dat er gericht gezocht gaat worden naar mogelijke daders. 

De oom van Anne, Hans Faber vindt het hoog tijd dat de zoekacties worden uitgebreid: “Met elke dag die voorbijgaat zonder dat er een beslissende doorbraak in het onderzoek is, wordt de kans kleiner dat Anne wordt gevonden. Daarom doen wij een dringende oproep aan de autoriteiten om de zoektocht flink uit te breiden onder begeleiding van professionals uit het leger of de politie, en uitgevoerd door bijvoorbeeld combat trackers. Wij willen alles op alles zetten om Anne terug te vinden.”

“We zijn als familie realistisch genoeg om rekening te houden met het ergste”

Naast het inzetten van het leger wil de familie ook dat de politie veel gerichter zoekt naar daders, bijvoorbeeld door het op grote schaal uitpeilen van gsm-verkeer in de omgeving waar Anne het laatst is gezien of op delen van haar fietsroute. De familie van Anne beseft dat het er slecht uitziet. “We zijn als familie realistisch genoeg om rekening te houden met het ergste”, aldus Hans Faber, die nogmaals mensen oproept die dingen hebben gezien dit te melden bij de politie.

De politie houdt sinds vanochtend 08.30 uur overleg met de recherche over het verloop van de zoektocht. Dan zal bekend worden of en waar er gezocht gaat worden.

BRON: POLITIE

Booking.com