Blogs

Oorbellen en oorlellen

'Mijn vriendin heeft voor elke gelegenheid een oorbel. Groot, klein, zwaar, hout noem het maar op'

Ik was met een vriendin in een allerliefst veganistisch eetcafeetje aan het genieten van een heerlijke soep, onderwijl levensvragen besprekend. Algauw kwamen we tot de conclusie dat sommige dingen gewoon ‘zijn’ en andere dingen weer niet.

Het gesprek veranderde van levensvragen naar kleding, serum en sieraden. Want tja… sieraden… daar had zij toch wel een kastje vol van. Sieraden passen namelijk altijd! Een van mijn grote wensen is al een tijdje dat ik bij mijn lieve vriendin oorbellen mag passen, want zij heeft voor elke gelegenheid een oorbel. Groot, klein, zwaar, hout noem het maar op.

Ineens kreeg zij een idee in dat allerliefst eetcafeetje. Ze trok enthousiast haar oorbellen uit en zei “Hier pas maar even!” Eerst mijn eigen minuscule oorbellen maar uit dan. Daarna die grote van haar erin. Dat ging dus al niet. “Kan jij geen oorbellen in doen zonder spiegel?” vroeg de ervaringsdeskundige verontwaardigd. Ik keek teneer geslagen en deed tevergeefs nog een poging. “Kijk je moet het zo doen” en mijn vriendin deed het voor.

Stap 1. Trek je oorlel naar beneden

Stap 2. Prik de megagrote oorbel erin

Stap 3. Bewonder jezelf in de spiegel

Het was een lachwekkend gezicht. Ik die geïnteresseerd keek naar het beneden trekken van de oorlel van mijn vriendin “kijk zo” herhaalde ze. Maar dat ging bij mij dus mooi niet dus lachend prikte zij de oorbel er toen maar in. Vervolgens viel het achterkantje vier keer overal en nergens heen. Uiteindelijk hadden we resultaat en hingen de oorbellen in mijn oren te bungelen. Mijn vriendin was razend enthousiast en bekeek de stand van mijn oorlel en had er een theorie over. “Mijn oorlel staat zo dat de oorbel valt veel meer langs mijn gezicht valt, maar jouw oorlel staat meer naar voren dus de hele oorbel is goed te zien en…” Ondertussen keek ik een spiegeltje. Weer eentje afgevinkt. Grote oorbellen zonder me te wanen in Ethiopië waar de oorlellen opgerekt worden. √ Check!

Booking.com