avatar
     
TV Tip

Marlène verloor haar beide kinderen bij de bijlmerramp

'Mijn dochter zegt tegen me: mama, de kracht die je in je hebt moet weer naar boven komen'

Vandaag is het 25 jaar geleden dat de grootste vliegramp op Nederlandse bodem plaatsvond. Op 4 oktober 1992 stortte een vliegtuig neer op twee flats in de Amsterdamse Bijlmermeer. Marlène Truideman verloor bij deze verschrikkelijke ramp haar zoon en haar dochter; zij waren op het moment van de ramp alleen thuis.

Dinsdagavond vertelt Marlène bij RTL Late Night over de dag die haar leven voorgoed veranderde. Ze vertelt dat haar het ergste overkwam wat een mens kan overkomen: haar man Stanley en zij verloren hun beide kinderen. Haar man dringt er op die bewuste zondagavond in 1992 op aan om samen iets terug te brengen dat ze hebben geleend van vrienden. Hoewel Marlène eigenlijk geen zin heeft  om de deur uit te gaan, gaan ze er samen even op uit. Marlène en Stanley laten hun kinderen Guillermo (16) en Graciella (14) alleen thuis. Als ze de deur uit zijn boort een El Al vrachtvliegtuig zich in hun flat.

“Ik wil mijn kinderen laten zien dat ik verder ga met mijn leven. Ik val, maar ik sta weer op.”


Hoewel Marlène de beelden van de ramp nog steeds niet kan bekijken en elke dag leeft met het verschrikkelijke gemis van haar zoon en dochter, heeft ze een belangrijke boodschap. Ze wil graag vertellen dat je als mens kracht vindt om verder te gaan met je leven nadat je iets verschrikkelijks hebt meegemaakt. Ze vertelt dat ze de stemmen van haar kinderen nog hoort als ze zichzelf in de spiegel bekijkt. “Ik wil mijn kinderen laten zien dat ik verder ga met mijn leven. Ik val, maar ik sta weer op.” Het geloof is voor Marlène erg belangrijk: “Dat ik het heb overleefd, dat ik hier nog kan zitten komt allemaal door die grote God daarboven.” Marlène deed mee aan aan aflevering van het EO programma ‘De Verandering’. Benieuwd? Je kunt het programma hier terugkijken. 

BRON: RTL LATE NIGHT

Booking.com