avatar
     
TV Tip

Waar haal je de lekkerste macarons?

Estée Strooker (26) vertelt je de beste geheimen van Parijs

Wil je het druiligere Nederlandse zomerweer even vergeten en wegdromen naar de stad van deliefde, Parijs? Dan is het de moeite waard om de nieuwste serie op 24Kitchen te kijken: Estée in Parijs. 

Estée Strooker is pas 26 jaren jong maar heeft al een indrukwekkende carrière. Ze was de eerste en tevens jongste winnares van Masterchef Nederland. Ze maakte alle drie haar dromen waar: het opstarten van een eigen restaurant, het uitbrengen van een kookboek en een carrière als tv-chef. Ze heeft inmiddels twee eigen restaurants in Arnhem,  bracht het boek ‘Vlees noch vis; uit en presenteert sinds 2014 verschillende programma’s op kooktelevisiezender 24Kitchen.

Sinds deze week heeft ze een nieuw programma: Estée in Parijs. Want voordat de succesvolle chef de finale van Masterchef won in 2011, volgde ze in de hoofdstad van Frankrijk de koksopleiding. Ze leerde hier alles over producten, eten en technieken maar ook over de verschrikkelijk harde restaurantwereld en de gigantische druk die er op de Franse chefs staat.

De mooiste en leukste plekjes van Parijs

In haar nieuwe programma woont Estée een maand in een romantisch appartement in de wijk Le Marais in hartje Parijs. Op een rode omafiets en met een rieten mand om haar schouder verkent Estée opnieuw de stad en neemt ze de kijker mee naar de mooiste en leukste plekjes van Parijs. Waar haal je de lekkerste macarons? Wat is het geheim van een goede champagne en waar eet je de beste steak tartare? Estée bezoekt markten, winkeltjes, bistro’s en restaurants. Ze bespreekt bevlogen chefs, ontmoet haar oude leraar van de koksschool en mag zelfs stage lopen bij een sterrenchef.

Naast een heleboel inspiratie voor jouw volgende trip naar Parijs geeft Estée je ook elke aflevering een Frans recept dat ze bereidt in haar ‘petit cuisine’. En mocht je niet van koken houden, dan kun je je vergapen aan de prachtige kleding die ze iedere week draagt: van zwierige rokken tot prachtige blouses en schoenen van Prada: wij willen ons direct omkleden om er ook uit te zien als een ware Parisienne!

Vanaf maandag 14 augustus werd ‘Estée in Parijs’ tien weken lang uitgezonden op 24Kitchen.
Je kunt de afleveringen terugkijken. 

BRON: 24KITCHEN

Booking.com