avatar
     
Lifestyle

Borstvoedingsvriendelijke gemeente?

Heeft jouw woonplaats per 50 baby's tenminste één locatie waar je je baby kan voeden?

Den Haag mag zichzelf een ‘borstvoedingsvriendelijke gemeente’ noemen. De titel is aan de stad uitgereikt door Het Voedingscentrum. Den Haag is de eerste van de vier grote steden in Nederland die deze titel krijgt. Voorheen was Almere de grootste borstvoedingsvriendelijke stad van Nederland. 

Wanneer is een gemeente borstvoedingsvriendelijk? Als een stad of het dorp per vijftig pasgeboren baby’s tenminste één openbare locatie heeft waar moeders hun baby aan de borst kunnen leggen. Belangrijk detail: je moet hier niet weggekeken worden, maar op je gemak je kindje kunnen voeden.

“Uit een onderzoek onder 922 moeders blijkt dat meer dan dertig procent zich niet prettig voelt bij in het openbaar borstvoeding geven”


Het Voedingscentrum zet zich in in voor gezonde voeding voor kinderen en volwassen en vindt het ook belangrijk om aandacht te besteden aan gezonde voeding voor baby’s. Inmiddels hebben 32 Nederlandse gemeenten de titel ontvangen. Tot nu toe was Almere de grootste stad met de titel.

Bij bepaalde horeca locaties vindt je tegenwoordig een sticker op de ruit met de tekst: ‘Voeden kan hier’. Deze sticker maakt het voor kersverse moeders wat laagdrempeliger om binnen te stappen. Uit een onderzoek onder 922 moeders blijkt namelijk dat meer dan dertig procent zich niet prettig voelt bij in het openbaar borstvoeding geven.

Booking.com