avatar
     
Food

Venkelfan

Er wordt gezegd dat kauwen op venkelzaad je hongergevoel vermindert en voor een lekkere adem zorgt

Tags: , ,

Venkel is Nederland een vergeten groene, terwijl de vriendelijke groene knol toch bij elke Appie in de schappen ligt. Italianen eten jaarlijks maar liefst zeven kilo venkel; Nederlanders slechts honderd gram per persoon per jaar. Zonde!

Venkelknollen vind je in verschillende maten. De dikke knollen zijn zoet, de slanke knollen smaken dropachtig. De Fransen gebruiken de zaadjes van de venkel om pastis mee te maken en de Grieken gebruiken ze voor de bereiding van ouzo. Er wordt zelfs gezegd dat kauwen op venkelzaad je hongergevoel vermindert en voor een lekkere adem zorgt. Wat wil je nog meer?

Venkel zit vol met calcium, folium en vitamine C en staat er om bekend gunstig te werken voor de spijsvertering. Je kunt de venkel in dunne plakjes snijden en rauw door een salade mengen, maar je kunt venkel ook bakken, wokken of stoven. Venkel is heerlijk bij witte vis, de anijsachtige smaak komt dan perfect tot zijn recht.

Tagliatelle met kip, paprika en venkel in tomatensaus


Een lekker makkelijk en gezond recept met venkel is tagliatelle met kip, paprika en venkel in tomatensaus.

Men neme:

  • 2 el olijfolie
  • 400 g kippendijfilet
  • ½ el venkelzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 venkelknollen
  • 500 ml tomatensaus
  • 300 g tagliatelle
  • groene olijven

Bereiding:

Snijd de kippendij in stukjes en bak deze met het venkelzaad, peper en zout 5 minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook en groene paprika toe. Tijd voor de venkel! Snijd de onderkant van de venkel af, halveer hem en verwijder de kern. Snijd de vergeten groente in reepjes en voeg toe aan de kip met paprika. Voeg de tomatensaus toe en verwarm nog eens 5 minuten.
Lekker met tagliatelle, groene olijven en parmezaanse kaas! Wil je de saus pittiger maken? Voeg chilivlokken toe.

Booking.com