avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 40

'Addy en Astrid hebben besloten om hun bed in de woonkamer te zetten; je weet wel, die ruimte waar de kinderen elk moment binnen kunnen lopen'

Het is maandag. Helemaal Het Einde! Vandaag werd bekend gemaakt dat Jeroens boek ‘The Traveling Yoga Family’ 7 december uitkomt. Ik kan niet wachten! Wat is er nou heerlijker dan op de bank te kruipen met een kop thee en urenlang te verdwijnen in het gedachtengoed van Jeroen van Kooij?

De familie van Kooij heeft in het bos zes puppy’s gevonden in een kartonnen doos. Met tien jaar ervaring als televisieredacteur denk ik maar één ding: iemand van Talpa heeft een doos puppy’s geproduceerd en op de uitlaatroute van Linda gezet in de hoop dat ze de doos vindt, meeneemt en hier een sympathiek verhaallijntje uitkomt. Hoewel zoon Dean nogal duidelijk opknapt van de aandacht en de liefde van de jonge beestjes kunnen de honden niet bij het gezin blijven wonen. In Chili is het heel normaal is om hondjes weg te geven op de markt en hoewel Jeroen en Linda liever gratis dingen krijgen in plaats van weggeven besluiten ze het dit keer toch op de Chileense manier aan te pakken.

“Addy en Astrid hebben besloten om hun bed in de woonkamer te zetten”


Uiteraard doen ze het daadwerkelijke werk niet zelf; ze hebben iemand gecharterd die de hondjes voor ze slijt. En terwijl die persoon bezig is om een betrouwbaar uitziende meneer een puppy aan te smeren probeert Jeroen met een Disneystem een high five te krijgen van één van de puppy’s. Linda trekt het allemaal niet meer en loopt huilend weg. Onbegrijpelijk dat je je zo druk kan maken om het lot van zes puppy’s als je je zo weinig lijkt aan te trekken van hoe slecht je eigen lieve, knappe kind in zijn vel zit.

Addy is aan het stuiteren want er zijn drie dozen post uit Nederland bezorgd. Ik ben werkelijk ontroerd hoe Addy de haard aanmaakt en Levi de cadeautjes voor zijn zussen in het nieuwe huis verstopt. Ik denk dat er weinig liefdeskoppels zijn met vier kinderen die geen behoefte hebben aan een eigen slaapkamer, maar Addy en Astrid hebben besloten om hun bed in de woonkamer te zetten. Je weet wel, die ruimte onderaan de open trap. Die ruimte waar de kinderen elk moment binnen kunnen lopen. Die ruimte voor het open raam. Dan maak je zo’n groot huis en dan zet je je liefdesnest in de woonkamer: why? Als Julia, Esmée en Eva thuiskomen pakken ze de cadeautjes uit Nederland uit en lijkt het eventjes Sinterklaasavond. Voor Astrid is het ook een van de mooiste dagen van haar leven want zij is verwend met zakjes Knorr spaghettisaus.

“Lieve familie Pos, willen jullie alsjeblieft Dean een keertje mee uit nemen?”

Ondertussen is Ilona lekker aan het wassen en doen Stephan en Ilona aansluitend samen een bakkie koffie. Het was de wens van de familie Pos om in Chili meer tijd met hun kinderen door te brengen dan in Nederland en we kunnen wel zeggen dat dat ze is gelukt. Samen koffie drinken en samen de kinderen uit school halen: dat is gezellig. ‘s Avonds gaat de familie er voor de verandering maar weer eens op uit; ze hebben kaartjes gekocht voor het circus. Popcorn, muziek, vermaak en een mevrouw die al schommelend haar billen laat zien: topavond! Lieve familie Pos, willen jullie alsjeblieft Dean een keertje mee uit nemen?

Esmée van Wichen heeft voor haar ouders, broertje en zussen gekookt: brokken wortel met mais, een kipsituatie en aardappelblokjes. Julia: “Ik vind het echt heel erg knap het is net zo lekker als wanneer mama kookt.” Ik weet niet of dat nou persé een compliment is, maar toch vind ik het knap dat het meisje voor zes personen een bord eten op tafel weet te toveren. Na het diner geniet de familie van Wichen van het nieuwe, warme, ruime huis. Ze hebben drie bankstellen, een haard, elektriciteit, telefoons, tablets, nieuwe Donald Ducks en Knorr spaghettisaus. Wat wil je nog meer?

“Ooit gedacht dat je een week van een bankstel zou kunnen genieten…?”


Addy is tevreden met zichzelf: “We hebben het wel leuk gedaan, toch? We genieten nu al een week van een bankstel. Ooit gedacht dat je een week van een bankstel zou kunnen genieten…?” En prompt als ik me bedenk dat Addy daar eigenlijk hartstikke relaxt zit te zitten en dat ik hem zowaar sympathiek vindt zo rustig op de bank, met zijn kinderen, zijn vrouw en zijn iPad staat hij op en heeft hij weer een… ideetje “…Ik ga van die lamp een dobbelsteen maken…!!!” Astrid: “…We zijn heel erg benieuwd.”

Tot volgende week!

Booking.com