Blogs

Twee vrouwen en één auto

'Naar de garage gaan is niet mijn favoriete bezigheid; ik kan nooit met die monteurs overweg...'

Naar de garage gaan is niet mijn favoriete bezigheid. Ik ben er gewoon te goedgelovig voor, ook kan ik nooit met die monteurs overweg…

Zo wilde ik eens zelf de olie van mijn auto verversen. Ik wist alleen niet welke olie erin moest. De boordcomputer gaf het een en ander aan maar dat was natuurlijk helemaal over toen ik daar bij de monteur stond. Ik legde hem uit dat de boordcomputer zei dat ik het oliepeil moest checken en dat ik graag wilde weten welke olie erin moet als ik zonodig zou moeten bijvullen.

De monteur deed een snelle check en zei dat de boordcomputer nu niks aangaf. Ik stond er wat beteuterd bij. Hij nam de auto mee naar de werkplaats en later kwam een vrolijke man bij de balie mijn sleutel brengen. “De monteur heeft een litertje olie bijgevuld hoor mevrouw!” “Ja maar WELKE olie dan?” vroeg ik gefrustreerd aangezien het mijn intentie was om dit allemaal zelf te doen. Zuchtend liep de baliemeneer naar de werkplaats. Hij kwam terug met een prachtig briefje waar het op stond en ik hoefde niets af te rekenen: echt heel vriendelijk.

“Toen ik de motor kap open deed klapte ik zelf een beetje dicht”


Van de week kwam ik terug in de garage met wederom een vraag en de intentie om het probleem zelf op te lossen. De boordcomputer gaf nu aan dat ik een lampje aan de voorkant van de auto moet moest vervangen. Toen ik de motorkap open deed klapte ik zelf een beetje dicht en ook mijn partner stond raar te kijken. In de garage vroegen wij aan de baliemeneer of hij ons kon vertellen hoe we het lampje moesten verwisselen. Wij hadden onze eigen lampenset meegenomen en stonden daar enthousiast mee te wapperen.

“Dat zijn de verkeerde lampjes mevrouw.” was zijn antwoord. “Wij doen het goede lampje er wel in en wilt u ook een reserve?” Voor we het wisten had de baliemeneer onze autosleutel gepakt en werd de auto weer naar de werkplaats gereden. Wij mochten dan wel even plaats nemen in de koffiehoek.

Toegegeven… de koffie was echt heel lekker… Wij gaven de baliemeneer zelfs nog een compliment over de koffie. En toen gingen we afrekenen: 49 euro. Met een lichtere portemonnee en een verbaasde blik in de ogen namen wij afscheid van garagemedewerker. Dit doen wij NOOIT meer zei ik tegen mijn wederhelft. Nee, voortaan gaan we naar de… eh… Tsja. We willen dit echt zelf kunnen!

Booking.com