avatar
     
TV Tip

Maarten en Elliot zoeken een vrouw om een kind mee te krijgen

Documentaire 'Gedeeld door Drie' geeft inzicht in meerouderschap

In de documentaire Gedeeld door Drie wordt het getrouwde stel Maarten en Elliot gevolgd door twee vrouwelijke documentairemaaksters. Het koppel is al jaren samen en erg gelukkig en verlangt naar een kind. Samen gaan ze die niet krijgen, dus zoeken ze een vrouw die deze wens deelt en samen met hen een kindje wil opvoeden. Hoe maken ze deze keuze en hoe zien zij de toekomst?

De oproep van Maarten en Elliot luidt als volgt: “We zoeken een leuke vrouw die samen met ons een kind wil krijgen en met wie we het kind samen opvoeden. Leeftijd, afkomst of opleiding is voor ons niet zo belangrijk. Het gaat erom dat we samen een mooi gezin kunnen zijn. Op deze manier wordt ons kindje met liefde gedeeld door drie.”

“Veel mensen maken zich zorgen over kinderen die opgroeien in niet traditionele gezinnen; zijn deze zorgen terecht?”

Het beeld klinkt romantisch; drie mensen die voor je zorgen en van je houden: maar hoe zien de heren dat dan voor zich? Veel mensen maken zich zorgen over kinderen die opgroeien in niet traditionele gezinnen; zijn deze zorgen terecht? En hoe ziet het meerouderschap op de manier waarop Maarten en Elliot het willen aanpakken er in de praktijk uit? Wat zullen ze moeten regelen?

De documentaire is gemaakt door  Evita Mac-Nack en Maxime de Vries. Beide dames staan zelf positief tegenover meerouderschap. Evita groeide op bij een Bewust Alleenstaande Moeder en liep haar leven lang tegen vooroordelen van anderen aan, die in de praktijk niet waar bleken te zijn. De documentairemaakster willen met deze film laten zien dat er nog veel meer mogelijkheden zijn dan opgroeien in een gezin met een vader en een moeder.

BRON: 2DOC

Booking.com