avatar
     
Stories

Lieke (22) verongelukte tijdens haar hardlooprondje

'Ze had gereisd door Australië en Nieuw Zeeland en zou maandag beginnen aan haar opleiding'

Woensdagochtend werd Lieke van den Berg (22) uit Neerloon geschept door een auto terwijl ze aan het hardlopen was. Een 63-jarige automobiliste in een rode Opel raakte Lieke op de Baasbandijk in Niftrik, vlakbij het viaduct onder de A50. De dorpen Niftrik en Neerloon zijn een shock van de plotselinge dood van de jonge vrouw.

De automobiliste die Lieke heeft aangereden keek tegen de zon in. Ze zou Lieke voor of pal onder het viaduct moeten hebben geraakt. Vrienden, familie en dorpsbewoners leven ook mee met deze vrouw. Op internet zijn veel reacties te lezen van mensen die in vergelijkbare situaties hardlopers over het hoofd hebben gezien en zich kunnen indenken hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren.

“Ze had gereisd door Australië en Nieuw Zeeland en zou maandag beginnen aan haar opleiding”


In het AD is te lezen dat haar vriendinnen Lieke beschrijven als een vrolijke, avontuurlijke en reislustige meid. Ze bouwde mee aan een carnavalswagen, korfbalde en keek elk weekend voetbal. Ze had reizen gemaakt door Australië en Nieuw Zeeland. Lieke rende flinke afstanden omdat ze graag topfit wilde zijn. Aanstaande maandag zou ze beginnen aan de opleiding bij de marechaussee.

Wij wensen familie, vrienden en kennissen van Lieke en alle inwoners van Neerloon en Niftrik veel sterkte met het verwerken van dit verschrikkelijke verlies. Natuurlijk wensen wij ook de automobiliste die Lieke heeft geraakt veel sterkte toe.

Booking.com