avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 39

'Jeroen heeft zoals we van hem gewend zijn ook deze week weer anderen aan het werk gezet: dit keer zijn dochtertjes'

Helemaal Het Einde- week 39. Zou deze week het huis van Addy dan echt af zijn? Hoeveel mensen gaat Jeroen deze week voor zijn karretje spannen? En zou hij nog wat gaan stelen? 

Jeroen vertelt vol trots dat de ‘pr machine’ van zijn yogaschool El Fun Del Mundo op volle toeren loopt. En zoals we van hem gewend zijn heeft hij ook deze week weer anderen aan het werk gezet: dit keer zijn dochtertjes. De meisjes kleuren een spandoek in terwijl zijn vrouw Linda thuis bezig met het redigeren van zijn boek.  Klein detail: ze is dyslectisch. Zo vreemd dat ze het boek steeds weer terugkrijgen met allemaal op- en aanmerkingen. Ik snap er echt niets van. Jullie?

Addy heeft zich weer eens vastgereden op de beroerde weg van Pichelemu naar La Sirena: zijn oranje stroopwafelwagen staat met gebroken velgen in de modder. Karel loopt er als een ware ramptoerist een rondje omheen en ontpopt zich als een soort Zuid-Amerika verslaggever: “Wat een dramatisch beeld is dit.” Redbull Addy heeft gelukkig geen last van dit dramatische beeld. Hij is in zijn nieuwe huis zijn verjaardag aan het vieren met zijn vrouw en kinderen en pakt zijn cadeautjes uit: “Ja joh!” “Lachen! “Gaaf!” “Leuk!” (Geen idee wat hij uitpakt en waarvoor het is).

“Astrid heeft speciaal voor de verjaardag van haar man een sweater aangetrokken met daarop de tekst TRUT”


Esmee is op dezelfde dag jarig als haar vader en dat is natuurlijk erg bijzonder. Astrid heeft speciaal voor de verjaardag van haar man een outfit aangetrokken waarin Addy haar liefste zit: zij draagt een kort broekje en een sweater met daarop de tekst TRUT. Karel en An komen ter ere van de verjaardagen van Addy en Esmee een taartje eten bij de van Wichens. Goddank heeft Addy twee (tuin)stoelen om de gasten te kunnen ontvangen. Als Karel niet meer bij Addy in de buurt is zegt hij wat hij werkelijk van de rijstijl van Addy vindt: “Tsja, Addy die rijdt FORS.” Karel pakt dat zelf duidelijk anders aan.

Terwijl hond Chico in het appartement van Stephan en Ilona contact houdt met de trouwe POSitives via Facebook en Instagram, zitten Steef en Ilona klaar om een filmpje te maken voor niemand minder dan Robert ten Brink. De redactie van All You Need is Love heeft hen hiervoor benaderd omdat het programma 25 jaar bestaat. Ik weet niet hoeveel glazen bubbels Ilona die dag gedronken had maar ze verklapt een van haar best bewaarde geheimen: Ilona was pas zindelijk toen ze elf was! Ze kijkt al naar het programma sinds ze zindelijk is.

“Jeroen laat zichzelf acht keer met zijn gebroken rug van een duin afstorten”

Jeroen moet bijna huilen omdat hij niet tevreden is met het door de kinderen geschilderde spandoek. Hij vindt het toch niet zo ‘gaafffff’ en niet helemaal bij de yogaschool passen. Nog even en hij gaat stampvoeten en krijgt een driftbui… Gelukkig maakt Linda korte metten met zijn verwaande gedrag en zegt ze dat hij zich niet zo moet aanstellen. Jeroen neemt het advies van zijn vrouw meteen ter harte, rijdt naar het strand en laat zichzelf acht keer met zijn gebroken rug van een duin afstorten. Ik wist niet dat je van yoga zo’n sterke rug kreeg.

De tamtam in Pichelemu heeft ondertussen zijn werk gedaan: er zijn namelijk twee mensen naar de gratis yogales van Jeroen gekomen naast Linda, Pablo en Hernan. En héél even leek het er toch echt op dat Jeroen zelf iets zou gaan doen: yogales geven. Maar hoe konden we dat denken? Het is de bedoeling dat andere yogaleraren de yogaschool gaan draaien zodat ‘The travelling yoga family’ weer op pad kan.

Ilona: “Bij de eerste fles gaat het altijd nog wel met zo’n kurk maar bij de tweede fles vind ik het tobben!”

De Posjes doen in Santiago gemiddeld drie verschillende dingen: 1. Praten 2. Bubbels drinken 3. Uitgaan. Maar je moet niet vergeten dat ze tijdens al deze bezigheden altijd met hun wijnbusiness bezig zijn. Belangrijke vraagstukken over hun export product worden op een bankje in het park of in het appartement besproken. Je moet absoluut geen negen tot vijf mentaliteit hebben voor deze onderneming. Veel mensen vragen zich af of Ilona en Stephan überhaupt verstand hebben van wijn en na het zien van deze aflevering kunnen we daar toch wel het antwoord ‘ja’ op geven. Ilona: “We gaan voor de rode en witte wijn uit de collectie voor een schroefdrop. Bij de eerste fles gaat het altijd nog wel met zo’n kurk maar bij de tweede fles vind ik het tobben!”

Het droomhuis van Addy is nu dan echt, echt, echt bijna klaar. Addy had nog een ideetje. Met de latjes die hij over had heeft hij nog een fotolijst gemaakt in de vorm van een fotorolletje: Astrid vindt het ‘gaaf gelukt’, de kinderen hebben geen idee wat een fotorolletje überhaupt is, laat staan dat ze herinnerd willen worden aan de compleet door Addy bedachte en geregisseerde rondreis door niemandsland, maar dat terzijde. En terwijl Bjorn Pos een diepte-interview doet met zijn ouders laat Linda haar eerste tattoo zetten. Ik ben benieuwd naar de inhoud van de ‘levensles’ die zij voor de rest van haar leven op haar arm heeft staan…

Tot volgende week!

Booking.com