avatar
     
News

Onderzoek dood Sharlayne (8) bijna afgerond

In 2015 dood aangetroffen onderaan flat waar ze met alcoholverslaafde moeder woonde

Het achtjarige meisje Sharleyne Remouchamps werd in de zomer van 2015 dood aangetroffen onderaan een flatgebouw in Hoogeveen waar ze woonde. Het meisje groeide op bij een moeder die verslaafd was aan alcohol. Dik twee jaar later is de moeder van het meisje nog steeds niet vervolgd. Begin 2018 gaat dat eindelijk gebeuren, meldt het OM.

De zorgelijke situatie waarin Sharleyne verkeerde was bekend bij Jeugdzorg maar er werd door zorgverleners nooit ingegrepen. De moeder van Sharleyne moet worden vervolgd voor moord, maar het strafonderzoek is nog steeds niet afgerond.

“Genoeg aanwijzingen dat de moeder wel degelijk betrokken was bij de dood van haar dochter”


Het Openbaar Ministerie oordeelde een paar maanden na de dood van het meisje in 2015 nog dat niet kon worden vastgesteld of zij was gevallen, gesprongen of gegooid. Na een strafklacht van de vader van Sharleyne, Victor Remouchamps, veranderde dit; er waren immers genoeg aanwijzingen dat de moeder wel degelijk betrokken was bij de dood van haar dochtertje. Zo waren er geen andere mensen aanwezig op het moment dat het meisje van de flat afviel en zelf bevond moeder zich op de galerij.

Een half jaar geleden bepaalde het gerechtshof in Leeuwarden dat de moeder van Sharleyne moet worden voor moord of doodslag. De moeder van Sharleyne heeft altijd gezwegen. Dik twee jaar later is het strafonderzoek dat loopt echter nog steeds niet afgerond. Begin volgend jaar is er een zitting waarbij de strafzaak tegen de moeder van Sharleyne opnieuw besproken wordt.

BRON: DVHN

Booking.com