avatar
     
Stories

De baby van Georgia (20) werd dood geboren bij 38 weken

'Ik wou dat ik op mijn moedergevoel was afgegaan, maar vertrouwde de professionals'

De twintigjarige Georgia uit Essex verloor op 6 maart 2017 haar dochter Dollie-Raie. Het kindje kwam na 38 weken zwangerschap dood ter wereld. Via Facebook deelt de intens verdrietige moeder de foto’s van haar overleden kindje om andere moeders die in verwachting zijn op het hart te drukken: vertrouw op je instinct.

Georgia had een perfecte zwangerschap, tot 33 weken. Ze voelde dat de baby in haar buik andere bewegingen begon te maken. De verloskundige drukte haar echter keer op keer op het hart dat alles goed was en dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. Hoewel Georgia bij de vroedvrouw meerdere keren aangaf dat ze zich zorgen maakte werd er geen actie ondernomen. Pas bij 38 weken werd bij het maken van een echo duidelijk dat het meisje geen hartslag meer had.

“We konden niet wachten om een familie te zijn, het was alles wat we samen wilden”


Georgia en haar partner James zijn gebroken door de dood van hun kindje. “We konden niet wachten om een familie te zijn, het was alles wat we samen wilden” schrijft ze in een emotioneel bericht op haar Facebookpagina. Over de klachten die Georgia zelf had schrijft ze: “Ik had pijnlijke hoofdpijn, ademloosheid en pijn in mijn buik. Ik weet nu dat dit tekenen zijn van pre-eclampsie, maar er is niets gedaan om dit te controleren. Ze wou dat ze op haar moedergevoel was afgegaan, maar vertrouwde de professionals.

“Mijn hart brak in 1000 stukken toen ik haar vasthield. Ze was het meest perfecte kostbaar klein meisje ooit, zo mooi!”


Georgia schrijft dat ze haar kindje na een bevalling van 32 uur niet durfde te zien. James en haar familie namen haar mee naar de andere kant van de kamer en ze sloot het gordijn zodat ze haar dochter niet hoefde te zien. Na een uur realiseerde Georgia zit dat ze spijt zou krijgen en vroeg ze James om Dollie naar haar toe te brengen. “Mijn hart brak in 1000 stukken toen ik haar vasthield. Ze was het meest perfecte kostbaar klein meisje ooit, zo mooi!”

“Het delen van ons verhaal geeft ons iets positiefs om ons in de ergste tijd van ons leven op te concentreren”


De jonge ouders konden slechts twee dagen en nachten doorbrengen met hun overleden dochtertje. “Ons verdriet is iets waar we voor altijd mee zullen leven, maar het delen van ons verhaal geeft ons iets positiefs om ons in de ergste tijd van ons leven op te concentreren.”

 

BRON: DAILY MIRROR

Booking.com