avatar
     
News

Dennis Verweijen (37) overleden aan leukemie

'Zijn enige kans om te overleven was een stamceltransplantatie maar een geschikte donor werd niet gevonden'

Deze zomer spraken wij uitgebreid met Anke Verweijen, de grote liefde van Dennis Verweijen, die leed aan acute leukemie. Hij werd in 2015 in Nederland bekend door zijn oproep voor een stamceldonor. Ondanks dat Dennis doodziek was wilde Anke niets liever dan een gezin met hem stichten. Dochter Robin werd geboren en Anke is momenteel zwanger van hun tweede kindje. Deze baby zal Dennis nooit meer vasthouden: hij is dinsdag 19 september overleden aan de gevolgen van leukemie. 

Zijn enige kans om te overleven was een stamceltransplantatie met een donor die 100% met hem zou matchen. In Nederland werd er geen match voor Dennis gevonden. De Brabander onderging een behandeling in Duitsland, waar wordt gewerkt met half identieke donoren. Maar de leukemie kwam terug. Toen Dennis zich besefte dat hij niet meer beter zou worden probeerde hij alles uit het leven te halen wat hij belangrijk vond. Samen met Anke kreeg hij in het voorjaar van 2016 een dochter, Robin. En hij schreef een boek: ‘Papa’s bloed.’ Afgelopen zomer genoot het gezinnetje van een vakantie in Zweden.

Infectie

Zaterdag 16 september laat Dennis via social media weten dat het slecht met hem gaat. De leukemie is harder aan het groeien dan voorheen en er is een infectie in Dennis’ darmen ontstaan. Dennis schrijft: “Ik krijg nu wel antibiotica, maar met mijn slechte weerstand zal deze infectie niet verdwijnen, daarop is ook besloten om te stoppen met de kuur. De kuur verzwakt mijn weerstand nog meer en geeft de infectie nog meer vrij spel.”

Een zoon


Het verdrietige nieuws slaat bij familie, vrienden en volgers van de familie in als een bom. Dennis ligt in het Radboudumc en zijn vrouw Anke mag bij hem blijven slapen. “Aangezien de kans erg klein is dat ik de bevalling van ons tweede kindje nu mee ga maken, hebben Anke en ik gisteren samen nog een echo gehad op mijn kamer. Heel erg dubbel, maar ook vooral heel erg mooi. We wilden het in eerste instantie geheim houden, maar nu schreeuwen we het van de daken. We krijgen een zoon!”

Intense momenten


Woensdag 20 september brengt de familie van Dennis het verdrietige bericht naar buiten dat Dennis is overleden. Anke vertelde ons in juli: “Mocht het ooit misgaan met Dennis dan is het vast heel zwaar. Maar ik weet dat het goed komt. Er zijn heel veel alleenstaande ouders, die lukt het ook. Alles wat we samen meemaken is een cadeau, omdat we niet weten hoe lang Dennis nog bij ons is. Hoe verschrikkelijk de ziekte van Dennis ook is, we hebben door zijn kanker samen zoveel intense momenten meegemaakt.

Hoe verschrikkelijk belangrijk het is dat er in Nederland meer stamceldonoren worden geregistreerd maakt de dood van Dennis pijnlijk duidelijk.  Wil jij stamceldonor worden of meer informatie? Check Stichting Matchis. 

Het boek Papa’s bloed ligt in de boekhandel en is online te bestellen.
Deze zomer gaf Dennis je een hoofdstuk cadeau. 

Booking.com