avatar
     
TV Tip

Jessica Villerius vertelt over update zaak Clinton Young

'De handschoenen zijn dus eindelijk getest en tonen Clinton zijn onschuld aan de moord aan'

Programmamaakster Jessica Villerius maakte een aangrijpende en indrukwekkende documentaire over Clinton Young, die in zijn dodencel in Texas wacht op zijn executie. Hij zit vast voor een dubbele moord, maar Jessica  weet 100% zeker dat Clinton niet de dader is. 

Jessica laat zaterdag via social media weten dat de documentaire Deal met de Dood wordt herhaald op NPO3 en een belangrijke update bevat. Ze schrijft:

“De handschoenen zijn dus eindelijk getest en tonen Clinton zijn onschuld aan de moord aan. Er zaten kruitresten op de stof tussen duim en wijsvinger, in een patroon dat ontstaat wanneer de drager van deze handschoenen een vuurwapen afvuurt. De kruitresten matchen met die van het moordwapen. En alleen David’s DNA zat aan de binnenkant van de handschoenen, dat van Clinton werd uitgesloten. “

“Maar wat heb je aan gelijk als het niet op tijd is?”


“Ja, uiteraard ben ik blij dat ik ‘gelijk’ had over David Page, en daarmee over wie de echte moordenaar is. Natuurlijk ben ik blij dat nu door onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld wie de schoten heeft gelost (en wie niet!) Maar wat heb je aan gelijk als het niet op tijd is?”

“Ik hoop dus met alles wat ik in me heb, dat de rechter binnenkort besluit om Clinton zijn executie uit te stellen en hopelijk gewoon helemaal te annuleren. Dat zou rechtvaardigheid zijn, niet alleen naar Clinton en zijn familie, maar ook naar de nabestaanden, want die zijn gewoon voor de gek gehouden tijdens de eerste rechtszaken. De feiten liggen er, de verklaringen liggen er en nu zijn daar de wetenschappelijke bewijzen nog eens bovenop gekomen. Een ABC-tje zou je zeggen…”

Wil je de documentaire terugkijken? Hij werd uitgezonden op NPO3.

Booking.com