avatar
     
Health

Ouders kunnen brandwonden bij baby’s verminderen

90% van de brandwonden veroorzaakt door hete thee, koffie of (bad)water

Kinderen vanaf zeven maanden lopen vaker brandwonden op dan kleine baby’s, maar vooral dreumesen tussen 1 jaar en 1,5 jaar lopen veel risico. Ouders kunnen dit risico verkleinen, zegt de Brandwonden Stichting. 

De verklaring is logisch. De Nederlandse Brandwonden Stichting legt uit dat kinderen tussen 12 en 18 maanden beginnen met optrekken, kruipen, grijpen en lopen. De wereld wordt voor kindjes vanaf één jaar groter en het huis wordt verkend.

Opvallend is dat de stichting aangeeft dat de ontwikkeling van een kind sneller gaat dan ouders verwachten. “Als ouders beter voorbereid zijn op de ontwikkeling van hun kind én op de risico’s die daarmee samenhangen, zijn zij beter in staat risicovolle situaties te voorkomen.”

“In bijna 90% van de ongevallen is de oorzaak van verbranding een hete vloeistof zoals hete thee, koffie of (bad)water. Zelfs een klein scheutje hete thee kan al ernstige brandwonden veroorzaken”, aldus Sonja Scholten – brandwondenarts in het brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis.

BRON: NU.NL 

Booking.com