avatar
     
Stories

Carrie (37) geeft haar leven voor geboorte van haar baby

'Het was bitterzoet omdat mijn vrouw niet wakker was en zou overlijden'

De 37 jarige Carrie DeKleyn uit Michigan stopte haar behandeling tegen kanker omdat ze in verwachting was van haar zesde kindje. Ze koos ervoor leven te schenken aan een nieuw kindje en stierf vijf dagen na de bevalling. 

Carrie heeft vijf kinderen in de leeftijd van 18 tot en met 2 jaar. Toen ze aan het begin van de lente extreme hoofdpijn kreeg dacht ze in eerste instantie aan migraine. In het ziekenhuis bleek echter uit een aantal testen dat ze kanker had. Carrie had een agressieve hersentumor in haar hoofd die lastig te behandelen was. De tumor werd verwijderd maar kwam weer terug. Tevens ontdekten artsen dat Carrie 18 weken in verwachting was.

Het Amerikaanse stel kreeg van de doktoren twee opties: ze konden proberen Carries leven te verlengen door haar chemotherapie te geven, maar dit zou haar zwangerschap beëindigen. Of ze konden de baby houden en geboren laten worden, waarna Carrie snel zou sterven.

Pro-life


Het christelijke stel is pro-life en fel anti abortus. Ze geloven dat God hen de baby gaf en konden dan ook snel een keuze maken: het kindje zou geboren moeten worden, dus Carrie stopte met haar behandelingen. In de zomermaanden kwam de hersentumor voor de derde keer terug. In het universitair medisch ziekenhuis van de University of Michigan was Carrie voor het laatst bij bewustzijn. Ze was toen 19 weken zwanger.

Op 6 september werd baby Life Lynn geboren. Een verschrikkelijk heftig moment voor Carries man Nick: “Het was bitterzoet omdat mijn vrouw niet wakker was en zou overlijden.” Enkele dagen nadat de baby was geboren, overleed Carrie. Nick verdeelt zijn tijd tussen condoleances en zijn baby dochtertje Life. Gisteren hebben familie en vrienden afscheid genomen van Carrie Lynn DeKlyen.

BRON: DAILY NEWS
FOTO: FACEBOOK CURE4CARRIE

Booking.com