avatar
     
Health

Abortusklinieken ontvingen onterecht 6 miljoen euro subsidie

'Stichting Casa Klinieken heeft volgens onderzoek gefraudeerd met met ruim 52.000 behandelingen'

Zeven van de vijftien klinieken in Nederland vallen onder de organisatie die jarenlang voor miljoenen fraudeerde; Stichting Casa Klinieken. Dit meldt het Nederlands Dagblad. Minster Schippers maakt zich zorgen over de ontwikkelingen bij de klinieken omdat ze in financiële problemen verkeren. 

De krant schrijft dat de klinieken fraude hebben gepleegd met declaraties. Zo brachten ze bijvoorbeeld een zwarte narcose in rekening als clienten een goedkope narcose kregen toegediend.

Abortussen worden in Nederland volledig betaald van overheidssubsidie. Stichting Casa Klinieken heeft volgens onderzoek gefraudeerd met met ruim 52.000 behandelingen. Per behandeling leverde de foutieve declaratie de stichting ongeveer honderd extra op. Dit tikte aan tot in totaal zes miljoen euro onterechte subsidie. Het ministerie gaat het geld terugeisen, maar de koepelorganisatie waar  Stichting Casa Klinieken onder valt is vorige maand failliet gegaan.

Gezien de situatie houdt de Inspectie voor de Gezondheidszorg intensief toezicht op de patiëntveiligheid, kwaliteit en continuïteit van zorg”, schrijft Schippers aan de Tweede Kamer. Een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit naar de zaak loopt nog.

BRON: NOS

Booking.com