avatar
     
News

Gruwelijke misstanden in Belgisch slachthuis

Schokkende beelden: koeien worden gemarteld met stokken en stroomstoten en onverdoofd geslacht

Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights heeft voor de tweede keer schokkende beelden van dierenleed naar buiten gebracht. In een slachthuis in het Vlaamse Izegem worden koeien door het personeel gemarteld met stokken en stroomstoten en worden ze zonder verdoving geslacht. Het slachthuis is per direct gesloten. 

Eerder dit jaar bracht de organisatie een video naar buiten waarop was te zien hoe varkens in een slachthuis in Tielt werden geschopt en geslagen en bij bewustzijn werden verdronken in een heetwaterbad. Op de nieuwste video is te zien hoe werknemers koeien hardhandig bewerken met een stok. De stok wordt met grof geweld op de anus van de koeien gestoten. Ook is te zien hoe iemand elektrische schokken toedient bij de runderen. Op de misselijkmakende beelden zie je hoe de runderen door de brute werknemers zonder verdoving worden opgetakeld en gekeeld.

“De weg naar dierenwelzijn is verdomd lang”


De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft het slachthuis per direct gesloten. “De weg naar dierenwelzijn is verdomd lang”, zegt hij tegen VRT NWS. Hij waarschuwt de rest van de sector. “Wie denkt dat we het niet menen, zal het voelen.” De directeur van het slachthuis ontkent alle beschuldigingen.

In Nederland is geschokt gereageerd op de walgelijke beelden. Verschillende kamerleden roepen op tot verscherpt toezicht in Nederlandse slachthuizen. Rik Grashoff van GroenLinks wil dat er voorlopig geen vlees van Belgische slachthuizen meer wordt geïmporteerd. “Het is de tweede keer in korte tijd dat er zulke misstanden zijn in Belgisch slachthuizen. Het wordt tijd dat de Belgische regering hier nu echt een eind aan maakt.”

De video bekijk je hier. Pas op: hele schrokkende beelden. 

Booking.com