avatar
     
Travel

Rustig aandoen, mooie stranden en lekker eten

Travel Channel onderzocht: wat willen Nederlanders tijdens vakantie?

Tags: , ,

Voor de meeste mensen zit de jaarlijkse vakantie er helaas al weer op. Televisiezender Travel Channel was benieuwd: wat willen Nederlanders tijdens de vakantie? En wat willen ze niet? Hoe reizen we graag, met wie doen we dat en waar willen we heen? 

Uit een onderzoek met 1000 personen werd duidelijk: liever gaan we niet met onze schoonouders of collega’s op padDe partner blijft de favoriete reisgenoot voor de meeste mensen. Maar liefst 42% geeft aan dat hun partner de meeste invloed heeft op het uitzoeken van de vakantiebestemming. Van de respondenten laat 12% zich beïnvloeden door vrienden.

Reizen en eten

Nederlanders willen op vakantie het liefst rustig aan doen. Maar liefst 78% wil relaxen en een kleine 5% zoekt het gevaar op van extreme sporten zoals skydiven en bungeejumpen. Populairste vakantiebestemming is Spanje en bijna een kwart van de ondervraagden zou hier een tweede huis willen hebben. Naast de liefde voor stranden valt ook de liefde voor lekker eten op: 29% wil de wereld over reizen om verschillende keukens en gerechten te proberen.

Nog geen nieuwe vakantie in het zicht maar wel zin in buitenlandse gerechtjes? Dan is het boek Reishonger een aanrader; Het boek bestaat uit twaalf hoofdstukken en elk hoofdstuk beslaat een ander land. Bij ieder land vind je vijf tot zes lokale recepten. Naast de heerlijke recepten vertelt schrijfster Sabine Koning je ook nog iets persoonlijks over de landen die ze allemaal zelf heeft bezocht.

BRON: TRAVEL CHANNEL

Booking.com