avatar
     
News

Karin (33) woont op Sint Maarten: ‘Ik durf de straat niet op’

'De sfeer is zo grimmig dat ze ondanks haar vrije weekend toch naar haar werk is gegaan'

De situatie op Sint Maarten is zorgelijk. Zeker zeventig procent van de huizen op het eiland is zwaar beschadigd of ingestort door orkaan Irma. De Nederlandse Karin van Luijt (33) werkt als operatie-assistent in een ziekenhuis op Sint-Maarten. De sfeer op het eiland is zo grimmig dat ze ondanks haar vrije weekend toch naar haar werk is gegaan. Het ziekenhuis is de enige plek waar ze zich veilig voelt. 

Karin vertelt aan RTL Nieuws dat het verschrikkelijk is buiten de veilige muren van het ziekenhuis. “Ik ben bang voor de mensen, en wat ze elkaar aandoen. Het is buiten een jungle. Het is anarchie. Mensen gedragen zich als beesten.”

“Het belangrijkste is dat er veiligheid komt”

Kostbaarheden zoals juwelen en flatscreens worden gestolen. De sfeer op straat is supergrimmig. “Ik durf de straat niet op. Echt niet. Het is niet cool. Mensen zijn echt bang.” Karins vriend werkt als kok in een hotel en ook hier wordt geplunderd en voelde Karin zich niet veilig. Het belangrijkste is dat er veiligheid komt. Er worden momenteel extra agenten en militairen naar het eiland gestuurd. Mark Rutter waarschuwde plunderaars vandaag dat de politie hard zal optreden.

BRON: RTL NIEUWS 

 

Booking.com