avatar
     
Lifestyle

1,5 miljoen euro voor onderzoek naar vaders

'Hoe beïnvloed een vader de sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling van een kind?'

Wat is de relatie tussen de rol van een vader op de sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling van een kind? Dit wordt onderzocht door de Erasmus Universiteit Rotterdam. Er is maar liefst anderhalf miljoen euro beschikbaar voor het onderzoek.

Prof. dr. Renske Keizer heeft een ERC Starting Grant van anderhalf miljoen euro ontvangen voor haar project. Renske is universitair hoofddocent bij de Erasmus School for Social and Behavioral Sciences en bijzonder hoogleraar Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Hoe gaat dat onderzoek in zijn werk? Het project combineert inzichten uit de sociologie, pedagogiek en ontwikkelingspsychologie. Kunnen vaders de sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling van hun kinderen beïnvloeden ja of nee, is de vraag. En daarnaast: in hoeverre het opvoedingsgedrag van vaders voor sociale klasse-verschillen in de ontwikkeling van kinderen verkleint, in stand houdt of juist vergroot.

Het onderzoek is zeer innovatief. Het zou goed kunnen dat Renske Kezier met haar onderzoek tot nieuwe ontdekkingen gaat komen.

Booking.com