avatar
     
Health

Alanis Morisette (43) kampt met postnatale depressie

'Toen ik jong was had ik me iets heel anders voorgesteld van het krijgen van kinderen'

Alanis Morissette (43) kampt met postnatale depressies. Dit vertelt ze in een interview met People. Zes en half jaar geleden werd Alanis moeder toen haar zoon Ever Imre werd geboren. Pas een jaar en vier maanden later sprak ze voor het eerst een dokter over haar mentale klachten.  Toen veertien maanden geleden haar dochter Onyx Solace werd geboren kreeg Alanis voor de tweede keer met een postnatale depressie te maken. 

De bevalling van Alanis’ eerste kind duurde ontzettend lang; maar liefst 25 uur. In juni 2016 werd dochter Onyx Solace geboren. Dit was een heftige bevallingservaring. “Ik was heel erg blij, ik wilde haar zo graag krijgen. Maar de ervaring was heftig want ik dacht dat het uren zou gaan duren maar de bevalling duurde letterlijk 59 minuten.”

“Er zijn dagen dat ik zo zwak ben dat ik nauwelijks kan bewegen”

Hoewel Alanis dacht ditmaal goed voorbereid te zijn kwam ook de postnatale depressie vorig jaar keihard terug. “Toen ik jong was had ik me iets heel anders voorgesteld van het krijgen van kinderen. Er zijn dagen dat ik zo zwak ben dat ik nauwelijks kan bewegen.”

Alanis heeft nu therapie en medicatie. Het schrijven van liedjes helpt haar heel erg. “Ik heb de laatste drie maanden ontzettend veel muziek geschreven. Bijna een liedje per dag. Ik moest wel want anders zou ik ontploffen”.

BRON: PEOPLE 

Booking.com