avatar
     
News

Warenhuis John Lewis schrapt m/v kinderkleding

'In de kleertjes van onze eigen John Lewis-lijn hebben we mooie nieuwe non-gender labels genaaid'

De Britse winkelketen John Lewis schrapt de benaming ‘boys’ or ‘girls’ op labels van kinderkleding. Vanaf nu is alle kleding die wordt verkocht voor zowel jongens als meisjes bedoeld. Hiernaast komt er een lijn genderneutrale kleding.

Vanaf nu staat er op de labels die aan de kinderkleding hangt: ‘Girls & Boys’. De afdeling waar de kleding te vinden is heet vanaf nu de ‘kinderafdeling’.  “In de kleertjes van onze eigen John Lewis-lijn hebben we mooie nieuwe non-gender labels genaaid”, laat Caroline Bettis, het hoofd van de kinderafdeling, weten. “Dat past ook bij ons beleid om niet langer specifieke gebieden in de winkel te hebben voor jongens- en meisjeskleding.”

De reacties op de beslissing van John Lewis is wisselend. Op Twitter schrijft iemand dat haar baby van drie weken oud uitsluitend kleding van John Lewis zal dragen tot andere winkels het goede voorbeeld volgen. Maar ook zijn mensen furieus. Een ouder schrijft dat zijn zoon voor altijd typische jongenskleding zal dragen: een jeans, een shirt en sneakers. Zijn zoon mag niet thuiskomen in een grijze sweatjurk met dinoprint.

BRON: AD
FOTO: JOHN LEWIS

Booking.com