avatar
     
Travel

San Francisco- deel 1

'Ik had voordat ik een hotel ging boeken eerst even moeten checken in wat voor buurt dat hotel stond...'

Ik had voordat ik een hotel ging boeken eerst even moeten checken in wat voor buurt dat hotel stond. Tik ‘Eddy Street San Francisco’ in op Google en de eerste hit die je ziet is: Areas to avoid in San Francisco. Dom dom dom…

Vanaf Union Square is het een paar blokken lopen naar Eddy Street. De overgang van deze blokken is enorm: het ene moment loop je in straten gevuld met toeristen en voordat je het door hebt sta je oog in oog met zwervers die kei strak staan. De man bij de receptie van het Adrian Hotel zegt dat zolang je hun niet lastig valt, zij dit ook niet bij ons zullen doen. Perfect! Met trillende handjes kijk ik vanuit mijn hotelraam naar beneden. Alles in mijn lijf schreeuwt dat ik weg moet maar vriendlief verzekerd mij er van dat we veilig zijn en dat we alleen maar slapen in het hotel. Dus rugzak op en gaan met die banaan.

City Hall

Omdat City Hall om de hoek ligt is dit de eerste bezienswaardigheid. Er staan tientallen smoorverliefde stelletjes tegenover elkaar om in de echt verbonden te worden of om op de balustrade gefotografeerd te worden. Het is bijna lopende band werk, maar ik begrijp wel waarom mensen hier willen trouwen. De sprookjesachtige trap, de prachtige plafonds, de ambiance. Het is super mooi en de entree is gratis!

The Painted Ladies

Vanaf City Hall kan je doorlopen naar de Painted Ladies op Steiner St, misschien wel de bekendste straat van de stad dankzij de serie Full House. Het is een wandeling van ongeveer 2km maar het is een flinke klim dus trek goede schoenen aan! Als je er eenmaal bent is het uitzicht waanzinnig want niet alleen de Painted Ladies zijn te zien, je hebt ook een fantastisch uitzicht over de stad. Uitrusten van de flinke klim kan je in het parkje tegenover de Ladies.

Lunchtime!


Inmiddels trek gekregen? Mooi! Loop dan even door naar The Mill op 736 Divisadero St. Een heel fijn koffiezaakje met super lekkere toast. Bijvoorbeeld de Cinnamon sugar with butter and sea salt. Je tanden breken er bijna van af maar het is het waard!

Café Tiramisu in Belden Place

San Francisco is zo groot dat er op elke hoek van de straat wel een eetgelegenheid te vinden is. Maar als je echt een unieke ervaring wil, ga dan eten in Belden Place in de Financial District. In dit kleine steegje kan je een aantal Europese restaurantjes vinden, zoals Café Tiramisu. Ik lieg niet als ik zeg dat ik hier de meest lekkere ravioli ooit heb gegeten! De bediening is ook super vriendelijk en die moet je dan ook belonen. In Amerika geef je altijd fooi als je ergens iets hebt gedronken en gegeten. Onder elke bon staat hoeveel fooi je kan geven: 15%, 18% of 20%. Even wennen, maar dat zit snel in je systeem.

Slapen in de ghetto

Als je even geen zin hebt in het openbaar vervoer kan je natuurlijk een taxi bestellen, maar in San Fran stikt het van de Uber chauffeurs die je voor zo’n 8 dollar naar de andere kant van de stad brengen. Dit is de meest veilige manier want je hoeft niet alleen meer over straat. In ons geval erg handig!

Nadat de chauffeur ons voor het hotel heeft afgezet, vallen we in een diepe coma van de lange dag. Maar dan: midden in de nacht zitten we rechtop in ons bed. Het lijkt alsof er een paar schoten worden gelost. Gelukkig zien we niks op straat, behalve een paar dealers, dus we gaan weer slapen. Nog één nachtje slapen en dan mogen we weg uit de ghetto!

Booking.com