avatar
     
TV Tip

Bianca’s zoontje bijna dood door alternatieve therapeut

'Therapeut zegt pinda-allergie te kunnen elimineren, Bianca wil andere ouders waarschuwen'

Als Bianca hoort over een alternatieve therapeut die haar zoontje Silas kan genezen heeft ze hier wel oren naar. Hij heeft namelijk een ernstige pinda- en notenallergie en bij een aanraking met een noot kan het al mis gaan. Reguliere artsen kunnen niets voor Silas doen; de allergie is niet te genezen. Omdat Bianca bang is dat het op een dag verkeerd afloopt met haar zoontje besluit ze zich in te laten met een alternatieve therapeut. Maar nu heeft ze spijt, want hij bracht haar zoontje in levensgevaar. 

Vanavond is in Brandpunt het verhaal van de moeder van Silas te horen. Ze hoorde op de school van haar zoontje over een therapeut die al eerder een meisje afhielp van haar allergie. De moeder van Silas maakte ook een afspraak bij de alternatief behandelaar. De vrouw begon met een spiertest, waarbij ze zei de balans in het lichaam van Silas te herstellen. De moeder van Silas heeft alle vertrouwen en denkt dat de therapeute de beste bedoelingen heeft.

“Bianca wil het verhaal over haar zoontje vertellen om andere ouders te waarschuwen”

De therapeut gaat zonder dat zijn moeder het weet direct met een pinda aan de slag. Ze wrijft een pinda over de buik van Silas om hem sterker te maken. Hij krijgt direct een allergische reactie en begint te huilen. Volgens de therapeut zou het gaan om angst. Bij een volgende afspraak gaat de therapeut nog verder met de pinda. Ze beweert de allergie te kunnen elimineren en raakt met de pinda eerst zijn kin en dan zijn mond aan. Op dat moment braakt Silas alles uit. Zijn moeder weet dat hij in shock kan raken en kan overlijden, toch houdt de therapeut vol dat het angst is. Bianca grijpt in en zegt dat ze moest stoppen. Godzijdank heeft ze een spuit met adrenaline (epipen) bij zich om een shock te kunnen voorkomen. Opmerkelijk genoeg had de therapeut zelf niet eens een epipen in haar praktijk. Met andere woorden: Silas had hier kunnen overlijden.

De alternatieve behandelaar in kwestie zegt in een reactie dat haar behandeling niet gevaarlijk was. Bianca wil het verhaal over haar zoontje vertellen om andere ouders te waarschuwen. Dit doet ze vanavond uitgebreid in het televisieprogramma Brandpunt.

Brandpunt, dinsdag 5 september om 20:25 uur op NPO2 

BRON: BRANDPUNT

Booking.com