avatar
     
TV Tip

Succesvolle mannen, schattige kinderen en mooie huizen…

Niets is wat het lijkt: conflicten, geheimen en verraad in zwarte komedie 'Big Little Lies'

Heb je de HBO serie Big Little Lies al gezien? Het is een zwarte komedie gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Liane Moriarty over het leven van drie moeders wiens leven niet zo perfect is als het lijkt. De moeders worden gespeeld door niemand minder dan Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley.

Was vroeger series kijken niet mijn favoriete bezigheid omdat ik het zonde van mijn tijd vond, tegenwoordig lukt het me redelijk om me bij een serie te ontspannen. Wel moeten er veel vrouwen in de serie voorkomen, wil ik veel persoonlijk drama en veel spanning en sensatie. Het lijkt erop dat Big Little Lies dit allemaal heeft: ik heb mijn nieuwe serie gevonden!

Geen perfecte moeders

De vriendinnen Madeline (Reese Witherspoon) en Celeste (Nicole Kidman)nemen alleenstaande moeder Jane (Shailene Woodley) onder hun hoede. Zij is nieuw in de stad en haar zoontje gaat naar dezelfde school als de kinderen van Madeline en Celeste. Al snel lijkt dat de komst van Jane en haar onverschillige zoontje het leven van iedereen in de stad zal beïnvloeden. Het is een serie vol seks, conflicten, geheimen en verraad. Oh yes!

Wat houden we toch verhalen van moeders bij wie het allemaal niet zo perfect is als het lijkt. Ook hier lijkt alles op het eerste gezicht geweldig: de liefhebbende en knappe moeders hebben succesvolle echtgenoten, schattige kinderen en mooie huizen. Toch worstelen ze allemaal met het gezinsleven, seks, het huwelijk, ouderschap en vriendschap.

Er is een moord gepleegd


En vergis je niet, de serie is niet wat het lijkt. Misschien denk je dat het luchtig entertainment is over een stel oppervlakkige vrouwen maar voor je er erg in hebt, hap je naar adem, want: in dit ogenschijnlijk gezellige stadje is namelijk een moord gepleegd. En nu ik dit weet, kan ik niet wachten om aan de serie te beginnen.

Nog een aantal redenen om deze serie voor de aankomende herfstdagen aan te schaffen als je hem nog niet hebt gezien: Reese Witherspoon is volgens verschillende recensies beter dan ooit, iedere aflevering begint met het prachtige nummer ‘Cold Little Heart’ van Michael Kiwanuka en er schijnt iets opvallends te gebeuren met de piemel van acteur Alexander Skarsgård. Need I say more? Ik ga de serie bestellen!

Big Little Lies seizoen 1 is te koop op dvd. 

BRON: MEDIA TORNADO

Booking.com